Mintgroene Ferrari 250 GTO verbreekt veilingrecord

De liefhebbers willen er nog wel eens over discussiëren:  de juiste kleur voor een Ferrari. De ene vindt dat zo’n auto rood hoort te zijn, de ander zweert bij geel als ultieme kleur. We hebben echter nog nooit iemand horen zeggen: “een Ferrari móét mintgroen zijn”. Toch is het juist die kleur die nu voor een record bij een veiling heeft gezorgd.

Okee, het is niet alleen de kleur die het hem doet bij deze Ferrari, maar het laat er geen twijfel over bestaan dat het om een beroemde auto gaat. Deze heerlijke mintgroene 250 GTO is namelijk ooit nieuw gekocht door Stirling Moss. De Britse coureur had er al een hele tijd geleden afscheid van genomen;  de GTO was sinds 2000 in handen van Nederlander Eric Heerema die er destijds bijna zeven miljoen euro voor betaalde. Ondanks die aanschafprijs blijkt dat Heerema twaalf jaar geleden een bijzonder goede deal heeft gedaan, want de 250 GTO is nu geveild voor de lieve som van 28,4 miljoen euro. Juist ja, je leest het goed.

Overigens is het niet zo dat de geur van Moss nog in de auto hangt, hij heeft nooit met de auto geraced. De GTO werd speciaal voor hem gebouwd, maar hij kreeg nog vóór de aflevering een ernstig ongeluk. Collega Innes Ireland nam de auto van Moss over en reed er in 1962 mee tijdens de 24 Uren van Le Mans. Helaas heeft hij de eindstreep niet gehaald. Craig McCaw, een Amerikaanse verzamelaar met vast ‘heel andere problemen dan wij’, heeft de auto nu gekocht.

Insideline had ooit de eer er in te rijden op het circuit van Goodwood. Onderstaande foto’s staan bij ons inmiddels ingesteld als wallpapers.

[nggallery id=35]

 

You may also like

One comment

  • Michiel 18 januari, 2013   Reply →

    Even ter info: deze GTO is NIET op een veiling verhandeld, maar verkocht in een privéverkoop.

Leave a comment