Miss Italia 2012 gesponsord door FIat

De Miss Italia verkiezing is er eentje die aan geen Italiaan voorbij zal gaan. De mooie-dames-wedstrijd wordt al sinds 1939 georganiseerd en is daarna niet meer verdwenen. Vorig jaar vingen we toevallig enkele uitzendingen op en daar hebben we met verbazing naar gekeken. Het was een vrij vroege ronde dus er deden nog zo’n 60 vrouwen mee, waarvan er die avond 50 zouden af vallen. In Nederland zouden we vlot de tien finalisten benoemen, maar in Italië werd in een ultratraag tempo steeds één van de 50 deelneemsters die niet naar de volgende ronde zou gaan naar voren geroepen. Zo krijg je de avond wel vol!

Toch worden de uitzendingen erg goed bekeken en dat is niet zo vreemd als je na gaat dat ieder van die 60 Italiaanse schoonheden de wedstrijd in Nederland zo zou winnen. Hoewel  er geen vaart in het programma te krijgen was, hebben we het daarom toch behoorlijk lang volgehouden.

We begrijpen dus volledig dat Fiat wederom een sponsordeal met het programma is aangegaan, iets wat het automerk al sinds de jaren ’60 gedaan geregeld doet. Op 10 september eindigt het spektakel in Montecatini Terme. Hoofdonderwerp voor Fiat zijn natuurlijk de Panda’s die de dames tussen de locaties heen en weer zullen rijden. Er zullen ook klassiekers in beeld verschijnen, zoals de 124, 125, 128 en 850 Spider waarin de missen in ‘period’ kleding zullen optreden.

You may also like

Leave a comment