Nieuw logo voor Alfa Romeo in aantocht

Ferrari-SF15-T-Alfa-Romeo

Fiat koos er bij de introductie van de Fiat 500 in 2007 voor om het ronde blauwe logo te vervangen voor een donkerrood logo, meer geïnspireerd op het verleden. Het werd een groot succes en inmiddels is vrijwel iedereen volledig gewend aan het rode embleem. Ook Alfa Romeo staat een dergelijke wijziging te wachten.

Na het overweldigende succes van de reïncarnatie van de Fiat 500 wil men bij Alfa Romeo voor net zo’n grote sensatie gaan zorgen als op 24 juni dit jaar de langverwachte opvolger van de 159 gepland staat. Eigenlijk is het niet eens een opvolger want hij zal duidelijk hoger geplaatst worden maar dat dit hét jaar van Alfa Romeo moet gaan worden lijkt vast te staan.

Over een naam wordt al maanden (we zouden bijna jaren zeggen) gespeculeerd maar een zinnig woord valt er nog amper over te zeggen. De komst van de opvolger komt precies op de dag dat Alfa Romeo 105 jaar bestaat. 105 is ook de serienaam voor de Alfa Romeo Giulia en aanverwanten. Ook is het de naam die het meest circuleert in Italië. Daarnaast zou het erg goed passen in de huidige gang van zaken die veel gelijkenis toont met het hele traject van de Fiat 500. En daar werkte het…

Op de nieuwe Formule 1 auto van Ferrari, de SF15T, is op de zijkant een logo van Alfa Romeo te vinden. Het lijkt er op dat men duidelijk wil maken dat het merk leeft en dat kleine logo werd dan ook al snel opgemerkt door de media. Als je goed naar het logo kijkt zie je dat het anders is dan het logo dat we nu kennen. De verticale scheiding tussen het Milanese kruis en ‘il Biscione’ verdwenen. Het logo is minimalistisch en ligt prettig op het netvlies. Het doet erg denken aan de versie die Alfa direct na de oorlog hanteerde.

alfaemblem00a

We kunnen niet anders dan vermoeden dat Alfa Romeo vanaf de komst van de Giulia (ja, we noemen hem gewoon maar even zo) gebruik gaat maken van dit nieuwe logo. Of zal Alfa Romeo niet alleen teruggrijpen naar het logo van net na de oorlog maar ook de naamvoering van destijds gaan gebruiken. Na de 4C zou de 6C namelijk prima in de modellijst passen.

You may also like

4 comments

 • Jordy 11 februari, 2015   Reply →

  Ziet er goed uit. Wel vreemd dat men deze nu al introduceert en niet pas later wanneer daadwerkelijk wat concrete plannen tot uiting gaan komen. Effect van deze vernieuwing lijkt me nu klein.

 • CorsaItalia 11 februari, 2015   Reply →

  Wellicht doen ze dit zodat ze bij de introductie van de auto en het logo al gebruik kunnen maken van beeld uit bijvoorbeeld de F1 en dergelijke, dan is overal het nieuwe logo al aanwezig.

 • Jordy 12 februari, 2015   Reply →

  Klinkt aannemelijk inderdaad. Benieuwd hoe dit logo uiteindelijk uit gaat pakken op een werkelijk neusschildje of achterklep.

  • Frank 13 maart, 2015   Reply →

   Nee!!! Is er dan echt niets meer heilig tegenwoordig? Dit is één van de mooiste logo’s ter wereld en het hoort bij Alfa Romeo als water bij de zee!! Je gaat toch ook niet het Ferrari logo restylen?

Leave a comment