Nieuw officieel beeld van de Fiat Viaggio

Hoe meer we hem zien, hoe meer we hem ook prima in het Europese straatbeeld vinden passen. Wederom zijn er nieuwe officiële foto’s van de Fiat Viaggio naar buiten gebracht en opnieuw krijgt ook Europa die foto’s voorgeschoteld. Dat is tamelijk bijzonder want meestal moeten we voor foto’s van modellen van andere continenten echt wat verder zoeken.

Fiat kiest er kennelijk bewust voor dat de Viaggio ook in Europa bekendheid genereert. Niet zo vreemd als je je bedenkt dat de Viaggio nu al twee keer in Italië gespot is (Turijn en Napels). De Chinese Viaggio krijgt de beschikking over T-Jet motoren (met 120 en 150 pk), maar het is voor Fiat natuurlijk een fluitje van een cent om dit model in Europa uit te rusten met MultiAir en MultiJet motoren.

[nggallery id=49]

De Viaggio is de eerste Fiat die ontwikkeld is binnen de strategische samenwerking van Fiat S.p.A. en Chrysler Group LLC. De nadruk ligt bij deze compacte sedan op een krachtige en dynamische uitstraling, gecombineerd met zuinige motoren. De nieuwe Fiat heeft als basis de CUSW (Compact US Wide) architectuur, die tevens de basis vormt van de Dodge Dart die op zijn beurt is afgeleid van de Alfa Romeo Giulietta. Kortom: het is geen budgetauto die speciaal voor een andere markt ontwikkeld is,  maar gewoon een volwaardig product, dat ook kopers buiten landen als China zou kunnen aanspreken. De Viaggio heeft een lengte van 4,70 meter, een breedte van 1,85 en een riante wielbasis van 2,7 meter.

You may also like

Leave a comment