Officieel: de Fiat Viaggio

Fiat presenteert de eerste officiële foto’s van de Fiat Viaggio die op 23 april 2012 zijn wereldpremière zal beleven op de Internationale Auto Show van Beijing. De Viaggio is gezamenlijk door Fiat S.p.A. en Chrysler Group LLC ontwikkeld en zal in China gebouwd worden. Volgens Fiat is de auto voor de Chinese markt bedoeld en krijgen we hem niet in Europa te zien. Over dat laatste hebben wij onze twijfels.

De Fiat Viaggio is de eerste die ontwikkeld is binnen de strategische samenwerking van Fiat S.p.A. en Chrysler Group LLC. De nadruk ligt bij deze compacte sedan op de krachtige en dynamische uitstraling gecombineerd met zuinige motoren. De nieuwe Fiat Viaggio heeft als basis de CUSW (Compact US Wide) architectuur dat tevens de basis is van de Dodge Dart die op zijn beurt een afgeleide is van de Alfa Romeo Giulietta.

Met zijn lengte van 4,70 meter, breedte van 1,85 meter en wielbasis van 2,7 meter is de Fiat Viaggio een potentieel succesvolle speler in het best verkopende autosegment van China. De auto, die in het Fiat Group Style Centre in Turijn ontworpen is, wordt leverbaar met technologisch hoogstaande en zuinige 1.4L Tjet turbobenzinemotoren (120 en 150 pk) voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak of de nieuwste transmissieversie met dubbele koppeling die ontwikkeld is door Fiat Powertrain.

De Fiat Viaggio zal vanaf juli 2012 gebouwd worden in de nieuwe Gac-Fiat fabriek dat gebouwd is volgens het ‘World Class Manufacturing’ principe. De fabriek staat in de stad Changsha, provincie Hunan. De Fiat Viaggio zal in het derde kwartaal van 2012 voor de Chinese consument leverbaar zijn.

You may also like

Leave a comment