Officieel en heftig: Pininfarina Sergio Barchetta

Pininfarina-Sergio-Barchetta

Na het wereldnieuws over de Alfa Romeo 4C en de LaFerrari is Pininfarina’s ode aan de grote man van het designhuis, Sergio Pininfarina, een klein beetje ondergesneeuwd. Onterecht want de bijzondere concept, ter ere van de man die in juli overleed, mag er zijn.

Tot nu toe moesten we het doen met een ruwe schets van de Pininfarina Sergio Barchetta, maar inmiddels is er beeld en zijn de technische specificaties bekend. Verwacht de Sergio Barchetta niet op straat als je straks naar huis rijdt, het is puur een designstudie op basis van een Ferrari 458 Spider.

Zowel het chassis als de motor zijn grotendeels zonder aanpassingen overgenomen, waarbij de 570 pk sterke V8 dus ook in de Pininfarina achter de twee stoelen ligt. Verder is er weinig meer aan te wijzen dat doet denken aan de Ferrari die als donor diende. Het interieur kent wel behoorlijk wat 458-onderdelen maar dat nemen we de heren van Pininfarina niet kwalijk.

[nggallery id=146]

Opmerkelijk is natuurlijk het ontbreken van een voorruit. Dankzij de speciale spoiler vóór de plek waar normaal de ruit te vinden is, moet de wind over de inzittenden heenwaaien. De rolbeugel dient tevens als spoiler voor de nodige downforce. Volgens Pininfarina is de Sergio Barchetta nog torsiestijver dan de de 458 Spider, omdat de portieren veel kleiner en tevens ongeveer 150 kilogram lichter zijn.

De prestaties zijn uiteraard fabelachtig, met een sprint naar de 100 in minder dan 3,4 seconden. Vliegen ketsen met maximaal 320 km/u tegen je gebit aan (dat kan ook die gunstige luchtstroming niet helemaal voorkomen). Harder kan, maar dan moet de vlieg zelf ook snelheid maken.

Technische gegevens:
Motor: 4.499 cc V8
Versnellingsbak: Sequentieel, zeven verzetten
Chassis: Ferrari 458 Spider
Gewicht: 1.280 kg
LxBxH: 4.550 x 1.940 x 1.140 mm
0-100: < 3,4 sec.
Topsnelheid: 320 km/u

You may also like

One comment

  • Ewoud Hallebeek 6 maart, 2013   Reply →

    Briljante laatste zin.

Leave a comment