Officieel: Fiat Panda 4×4 gepresenteerd

Hij staat al enkele dagen bij de dealers, maar nu is de Fiat Panda 4×4 ook officieel de media in geslingerd. De stoere Panda, die vooral in Italië voor goede verkoopcijfers zal zal zorgen, is voor het eerst voor het publiek te zien op de Autosalon van Parijs. Kun je niet zo lang wachten, dan moet je even richting de dealers in Oostenrijk en Zwitserland waar de eerste exemplaren al wachten op klanten.

De nieuwe Fiat Panda 4×4 is ietsje groter dan de normale Panda, al is dat natuurlijk te danken aan de iets forsere bumpers (+ 3 cm lengte) en de kunststof spatbordverbreders (+ 3 cm). Ook de hoogte is gewijzigd en komt nu op 1.60 meter, 5 cm meer dan de normale Panda. De kleur op de foto, Verde Toscana, is voorbehouden aan de 4×4 en ook de frisse oranje kleur die luistert naar de naam Arancio Sicilia is er alleen op de vierwielaangedreven Panda. Ook binnen zijn er dan nieuwe kleuren te vinden.

Qua motorisatie is er weinig nieuws te melden, de motoren zijn hetzelfde als bij de normale Panda. Het belangrijkste is natuurlijk de aandrijving, die bij zowel de Panda Classic als de vorige generatie altijd voor verrassingen heeft gezorgd omdat de terrein- en klimvaardigheid van deze kleine auto’s dan vaak zwaar werden onderschat. Het 4×4-systeem van de nieuweling is wederom permanent, met twee differentiëlen, waarbij de krachtverdeling elektronisch geregeld wordt. Daarbij zorgt het Electronic Locking Differential, voor de verdeling tussen voor- en achteras,  voor een optimale stabiliteit in bochten.

[nggallery id=68]

You may also like

Leave a comment