Officieel: het interieur van de Fiat 500L

In een regenachtig Turijn gaf Roberto Giolito, hoofd ontwerp en design bij Fiat, samen met zijn team een uitvoerige presentatie over de Fiat 500L. De totstandkoming, de knipoog naar het verleden en voor het eerst het definitieve interieur, het kwam allemaal aan de beurt. Daarbij horen ook de eerste officiële beelden.

De 500L was natuurlijk al te zien in Genève, maar het interieur van de daar getoonde 500L was nog niet het definitieve. Qua materiaal was men er een maand geleden nog niet helemaal uit, maar gisteren werd alles over de ruime en speelse binnenkant van Fiats nieuwe ruimtewonder verteld.

Het interieur is een fraaie mix tussen dat van de Fiat 500 en de binnenzijde van de nieuwe Panda. Qua stijl zien we van die tweede nog het meeste terug en dat is niet verkeerd. Achter het stuur van de 500L heb je een heel ruimtelijk gevoel, mede dankzij een groot glasoppervlak. Niet alleen voor, naast en achter je, maar ook boven je, want je kunt een gigantisch glazen dak als optie aanvinken.

In het interieur kun je voor drie stijlen kiezen: Pop, Easy en Lounge. Pop is de meest contrastrijke optie en te zien op de foto’s hieronder. Een glanzend dashboardpaneel, stoelbekleding met contrastkleuren, donkere dashboardelen en matchromen details maken het interieur fris en modern. We vermoeden dat dit een populaire versie zal worden. Gaan we een stapje verder dan komen we de Easy tegen. Ook deze is in twee varianten te krijgen, waarbij er keuze is tussen een grijs en een zandkleurig geheel. De Easy is de meest frivole van de drie versies met 3D-blokjes op de bekleding, zoals we die al kennen uit de nieuwe Panda. Het stuur is hier in twee kleuren uitgevoerd. De meest luxe variant is de Lounge, die beschikt over een nogal chique interieur, met fraaie materialen. Het dashboard is, net als de zittingen, uitgevoerd in alcantara-achtig materiaal. We hebben een gigantische hekel aan het woord en Fiat gebruikt het gelukkig niet, maar om het een beetje duidelijk te maken: het doet in die versie haast ‘premium’ aan.

[nggallery id=7]

Hoewel de Fiat 500L amper langer is dan de Fiat Punto is de binnenruimte tamelijk uitzonderlijk te noemen. Dat je voorin een ruimtelijk gevoel hebt, is wellicht niet eens zo bijzonder. De ruimte voor de passagiers achterin is echt enorm. We zitten met een lengte van 1.85 ontzettend riant achter onszelf en door het glazen dak zal zelfs iemand met een ernstige vorm van claustrofobie zich niet opgesloten voelen in de 500L.

Eind dit jaar wordt de 500L leverbaar, we zullen dus nog even geduld moeten hebben. Hoewel we na het zien van de foto’s al positief waren, zijn we na de presentatie en het ‘proeven’ van de 500L simpelweg zeer enthousiast.

You may also like

Leave a comment