Onrust bij Bertone, wellicht overname voor de boeg

1974_lancia_stratos-pic-8022664128091119252

Volgens de Italiaanse krant La Repubblica verkeert de designafdeling van Bertone in moeilijkheden. De krant meldt dit naar aanleiding van berichten die zij van de vakbonden heeft gekregen. De reden is er geen die je niet zou kunnen raden: Bertone heeft al even geen nieuwe opdrachten binnengesleept.

Stile Bertone, zoals de designafdeling heet, heeft al een behoorlijk periode geen opdrachten meer binnen weten te halen en dan gaat het natuurlijk snel bergafwaarts voor een bedrijf dat het van het ontwerpen moet hebben. Hierdoor zijn er behoorlijke financiële problemen bij het bedrijf en zouden de 165 werknemers het in november zonder salaris hebben moeten doen.

Volgens de krant zou een Turks bedrijf, waarvan verder niets bekend is, een bod zou hebben gedaan van ongeveer 2 miljoen euro maar deze melding komt nog even niet verder dan het geruchtencircuit. Bertone heeft een waslijst aan prachtige auto’s getekend waarvan bovenstaande Lancia Stratos niet de meest onbekende is. Verder tekende Bertone naast vele niet-Italiaanse auto’s onder andere de volgende Italianen:
Alfa Romeo BAT-trio, Giulietta Sprint, 2600 Sprint, Montreal, GT.
– Abarth 1500 Biposto
– Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso, Ferrari 208/308 GT4
– Iso Rivolta, Lele en Grifo
– Fiat 850 Spider, Dino coupé, X1/9, Ritmo, Punto Cabriolet
– Lamborghini Miura, Espada en Countach
– Lancia Stratos

En dan kan de lijst nog véééle malen langer gemaakt worden.

Fred, bedankt voor de tip.

You may also like

2 comments

  • Hans 17 december, 2013   Reply →

    indrukwekkende lijst…. maar allemaal vorige eeuw?
    de laatste jaren is het treurig stil….

    • AutoItalië 17 december, 2013   Reply →

      Het is de laatste jaren inderdaad erg stil, al is de Alfa Romeo GT die we noemen wel van deze eeuw. Qua productie is er de laatste jaren inderdaad weinig te melden, wat concepts daargelaten.

Leave a comment