Ook in Peking: Pininfarina Cambiano

Pininfarina heeft op de Autoshow van Peking wederom de schitterende Cambiano meegenomen. De auto was al te zien in Genève maar Pininfarina vindt dat ook China kennis mag maken met strakgelijnde conceptcar. Bijzonder aan de Cambiano is dat het een auto met drie deuren is en dan niet op de manier hoe we normaal een hatchback noemen maar met drie portieren in de flanken.

Aan de bestuurderskant heeft de Cambiano één portier, aan de passagierskant zijn er twee portieren te vinden. Pininfarina heeft het echter op een manier weten te ontwerpen dat het geen storende design-gimmick wordt. De Cambiano biedt plaats aan vier personen en maakt (we zouden bijna zeggen ‘uiteraard’) gebruik van hybride-technieken. In de basis zorgt een dieselmotor voor de aandrijving waarbij ieder wiel apart wordt aangedreven. De dieselmotor wordt gecombineerd met hybride aandrijving waarbij het mogelijk is om voor korte perioden 200 pk pér wiel te leveren. Rekenwonders tellen al snel uit dat het totaal om 800 pk gaat.

De combinatie van diesel en hybride zorgt voor cijfers die we niet vaak bij elkaar zien: 45 gram CO2 per kilometer, een sprint naar 100 in 4,2 seconden en een top van 275 kilometer per uur! Pininfarina heeft deze auto voor eigen doeleinden ontworpen maar met enige fantasie zien we best een drietand van Maserati in de frontgrille en ook de achterzijde zou met wat aanpassingen zo tot Maseratie kunnen worden omgetoverd.

De auto werd ontworpen door Fabio Filippini, sinds een jaar ontwerper bij de Italiaanse designstudio. Filippini geeft aan bij het ontwerp te hebben gekeken naar de eenvoud en de strakke carrosserie van de Lancia Florida II Concept van 1957 die je hier ziet.

Foto’s Cambiano via Autoblog.it.

You may also like

Leave a comment