QV koplampen gemonteerd in de MiTo

mito-koplampen-03

Afgelopen weekend is er weer wat uurtjes knutselen aan de MiTo verloren gegaan. Zoveel gedaan dan? Neuh, alleen de koplampen zijn vervangen voor exemplaren van een QV. Daarvoor moest echter wel de bumper verwijderd worden en daarbij moest natuurlijk voorzichtig te werk worden gegaan. Het resultaat deed het werk echter snel vergeten.

De koplampen zijn eigenlijk identiek alleen de binnenkant is niet lichtgrijs maar donkergrijs. Om de bumper te verwijderen moet er heel wat losgemaakt worden:
– 4 torx op de bovenkant van de bumper tussen de koplampen.
– 3 kruiskoppen en 1 torx in de wielkast/wielkuip
– 4 torx en twee kruiskoppen aan de onderkant van de bumper achter de windflap.
– Aantal klemmetjes tussen bumper en voorspatbordnaad. Breken vrij zeker af.

mito-koplampen-02

Nadat de bumper verwijderd is kan de hele lamp-unit (inclusief omranding) verwijderd worden. Zit ook weer goed vast met wat bouten. Kunststof ringen zitten vast met enkele kleine kruiskopjes.

Inmiddels staat er 44.000 kilometer op de teller van de MiTo.

You may also like

2 comments

  • Dave Burger 5 mei, 2013   Reply →

    Hoi Carlo,

    Ik wil de achterbumper verwijderen van een Mito. Ongetwijfeld dat daar ook klemmetjeszitten. Heb je die gewoon besteld bij de Alfa garage en was het makkelijk om weer goed terug te monteren?

    Dave

  • AutoItalia 6 mei, 2013   Reply →

    Hoi Dave, het is bij onze MiTo gelukt het zonder beschadigingen te doen. Aan de onderzijde zitten wat schroeven, de rest zit inderdaad met klemmetjes. Ik heb niet de hele bumper verwijderd overigens.

Leave a comment