QV spiegelkappen gemonteerd op de MiTo

Sinds afgelopen weekend zitten er andere spiegelkappen op de MiTo, exemplaren die ook op de QV gemonteerd zitten normaal. De witte waren niet verkeerd maar al sinds het begin had ik af en toe al de drang om donkergrijze exemplaren te monteren. Afgelopen weekend zijn ze dus gemonteerd en het staat, wat mij betreft, top. Het is zelf te doen met een heel fijn schroevendraaiertje en een beetje gepruts.

Mocht er een lipje afbreken of een kras ontstaan op het glas ofzo dan ben ik natuurlijk niet verantwoordelijk maar het is zelf te doen met een gezonde dosis geduld en nauwkeurigheid.

Op de achterkant van de nieuwe spiegel kun je duidelijk zien waar de clipjes zitten waarmee de spiegel vast zit. Het zijn er vier, twee onder en twee boven. Het enige dat je nodig hebt is een hele fijne, dunne, platte schroevendraaier. Als je de spiegel helemaal naar beneden afstelt kun je de bovenste clipjes zien zitten en omhoog wippen.

Als je de bovenste clipjes naar boven hebt gewipt zul je zien dat de spiegel een beetje los komt.

Vervolgens zitten er dus nog twee aan de onderzijde. Daarvoor stel je de spiegel helemaal naar boven af, liefst helemaal naar binnen. Vervolgens kun je de buitenste zien zitten, deze moet naar beneden worden geklikt. De andere is wat lastiger te vinden en je moet hiervoor een beetje klungelen om er bij te komen. Tijdens het zoeken schoot de linker kap bij mij al los dus daar had ik mazzel. Bij de rechter had ik ook de bovenste twee en beneden de buitenste los en met wat wrikken was deze ook los.

Nu kan het nieuwe exemplaar er zo op geklikt worden. Dit gaat het handigst als de spiegel naar binnen is geklapt ivm de ronding van de poot. Kijk goed of alle vier de pinnetjes goed op de plek zitten voor je hem vast drukt.

De glans komt op de foto niet mooi over maar het staat in het echt erg fraai. Helemaal happy dus weer!

You may also like

Leave a comment