Test: Abarth 500 Competizione Romeo Ferraris

Afgeschoten word ik, als het rechter pedaal tegen het schutbord gedrukt wordt. Een fluitende turbo, brullende uitlaat en bonkend hart zijn te horen op het moment dat de naald van de Abarth 500 in no-time van 140 naar 215 snelt. En op is de pap dan nog niet maar ik haal rijbewijs-technisch gezien de voet toch maar van het rechter pedaal. Een Abarth 500 is 100% fun-garantie maar deze Romeo Ferraris 500 voegt daar nog 100% extra aan toe.

Laaiend enthousiast ben ik als ik bij Wim Prins Abarth arriveer om met de speciale bicolore 500 op pad te gaan. Geen standaard kleurencombinatie, Prins heeft de 500 uit laten voeren in witte lak met een matgrijze wrap op de bovenste helft. Het oogt prachtig en in combinatie met de fraaie 17” OZ wielen staat er een ontzettend smakelijk Italiaans scheurijzer voor onze neus. Romeo Ferraris is niet zomaar een tuner, het is een tuner zoals we die vroeger kenden, waar het niet om optische opsmuk ging maar om extra power. Motorische tuning die puur functioneel moet zijn, die wat toe moet voegen. Ik kan heel lang uitweiden over de firma uit Opera, vlak bij Milaan maar dat doe ik niet, kort geleden kon je op AutoItalia al lezen over ons bezoek aan de fabriek.

Standaard heeft een Abarth 500 135 pk. Een waarde waarmee je natuurlijk prima uit de voeten kunt in Nederland en die ook iedere keer weer voor een lach op het gezicht zorgt als ik met een rag-rugzakje op pad ben. De esseesse is helemaal leuk met zijn 160 pk en staat daarmee hoog op mijn wensenlijstje als ik niet zo vreselijk veel reed op jaarbasis. Dat het nog heftiger kan bewijst Romeo Ferraris met een gekietelde versie die een vermogen levert van 203 pk en luistert naar de naam Competizione. Er zijn meer varianten opgenomen in het programma van Romeo Ferraris want niet iedereen zal die 203 pk nodig vinden. Romeo Ferraris heeft ook de Scatto in het programma die een vermogen levert van 156 pk en de Veloce die het moet doen met 167 pk. Helemaal extreem kan het ook met de Estremo die maar liefst 270 pk op de schaal legt.

Ik ga op pad met de Competizione, de versie die eigenlijk de perfecte balans is tussen heel veel vermogen en praktische bruikbaarheid. Door een grotere turbo, betere luchttoevoer richting diezelfde turbo (via de parafan), een flinker uitlaatsysteem en andere software te monteren heeft me de 500 boven de 200 pk uit weten te krijgen. Zodra ik in Nunspeet het terrein van Wim Prins verlaat heb ik het al door, dit is geen kinderspeelgoed. De 500 Competizione klinkt zwaarder en lijkt direct te vragen of ik het pedaal alsjeblieft wat verder in wil drukken. Als de boel op bedrijfstemperatuur is geef ik daar graag gehoor aan en er volgt een lancering waar André Kuipers behoorlijk jaloers van moet worden. Met een gewicht van 1.010 kun je je natuurlijk wel voorstellen dat 203 pk onder je kont iets meer is dan strikt noodzakelijk om van A naar B te komen.

Bij het op laten komen van het gaspedaal is een luide sis hoorbaar van de dumpvalve en deze werkt meer dan verslavend. Keer op keer vlieg ik de bossen van de omgeving door waarbij acceleratie en gas lossen voor een muzikaal genot zorgen. Als de overheid niet zou korten op kunst en cultuur zou ik het serieus aandurven om een subsidie-aanvraag voor het orkest onder het kleine motorkapje in te dienen. Na behoorlijk wat kilometers met Abarth 500’s die origineel waren is het verschil met de Romeo Ferraris 500 groot te noemen. De kracht die de grotere turbo weet te produceren is indrukwekkend. Het lijkt allemaal nóg makkelijker te gaan en de 1.368 cc metende viercilinder is niet uitgeput te krijgen.

Dat de motor zonder twijfel een 10 als rapportcijfer krijgt mag duidelijk zijn maar ook het onderstel verdient een eervolle vermelding. Het exemplaar dat mij al een uur een gigantische grijns op het gelaat bezorgt is voorzien van actieve Koni FSD schokdempers en verlagingsveren. Scherp, stevig en toch voldoende comfort zorgen er voor dat het een prima vriend voor dagelijkse ritten is maar er ondertussen ook stevig mee gehoekt kan worden zonder dat het vaag of listig wordt.

Wat deze auto extra bijzonder maakt is dat het hele pretpakket dat je hier op de foto’s ziet gewoon bij een officiële dealer te koop is, Wim Prins in Nunspeet om precies te zijn. Geen gedoe met een dealer die na de tuning lastig gaat doen dus want Prins helpt je juist erg graag aan een extra giftige 500. Aangezien er erg veel pakketten, variaties en mogelijkheden zijn hebben we bij deze rijtest besloten om de prijzen even achterwege te laten, deze zijn uiteraard allemaal bij Prins op te vragen waarbij we wel willen verklappen dat de 203 akelig dicht in de buurt komen van het standaard esseesse-pakket van Abarth zelf.

[nggallery id=71]

Abarth 500 Competizione Romeo Ferraris
Motor: 1.368 cc 16V Turbo intercooler, 203 pk/150 kW Transmissie: vijfbak, voorw.aandr. Banden: 205/40 R 17. L x B x H: 366 x 163 x 148 cm. Gewicht: 1.010 kg. Top (gereden): 215 km/u (zat veel meer in) Verbruik: n.b. Prijs: informatie bij Wim Prins.

You may also like

One comment

  • alessandro 27 september, 2012   Reply →

    Geen filmpje?

Leave a comment