Scoop: daar is de Fiat 500X! [UPDATE: achterzijde]

official-fiat-500x-2015

Eigenlijk moesten we wachten tot de Autosalon van Parijs maar ons geduld wordt niet langer op de proef gesteld. De Fiat 500X is zonder enige vorm van camouflage gefotografeerd en zo kunnen we nu de eerste duidelijke foto van het nieuwste 500-familielid laten zien.

De foto dook op op het forum van het Italiaanse Quattroruote, enkele weken voor de start van de Parijse autosalon. Qua basis is de 500X gelijk aan de pas geïntroduceerde Jeep Renegade die erg positieve reacties ontving van de internationale pers. De auto’s worden geproduceerd in Melfi.

Geen TwinAir als instapmotor, de minst krachtige versie heeft een 1.4 MultiAir onder de motorkap met een slordige 140 pk. Daarboven komt nog een versie met 170 pk beschikbaar. Op dieselgebied kan er gekozen worden uit een 1.6 met 120 pk en twee tweeliters die beschikken over 140 en 170 pk.

UPDATE: nu ook de achterzijde.

official-fiat-500x-2015b official-fiat-500x-2015c

Bron achterzijde: AlVolante.it

You may also like

9 comments

 • MiTo Dennis 16 september, 2014   Reply →

  Heel mooi front. Ik hoop dat hij prijstechnisch kan opboksen tegen de Juke en Captur of zal hij meer in het segment zitten van de Mokka en consorten? Ik hoop dat we hem vaak gaan zien op het wegennet.

 • Martin 16 september, 2014   Reply →

  En weer een vijfdeurs middenklasser met hulpveren en gerecycled plastic. Voor elegantie en stijl is blijkbaar niet veel animo meer. Ook verlaagd en zonder zwart kunststof zie ik er geen serieuze opvolger voor mijn GP in.

  De smaak van Nederland kennende zal het echter vast een verkooptopper worden!

  • johnny 17 september, 2014   Reply →

   Heb het hier vaker gezegd , Nederland , Europa doet in wezen niet meer mee . Een auto wordt derhalve voor ”ons” niet meer op geconscipieerd…..er moet namelijk geld verdient worden .

 • johnny 17 september, 2014   Reply →

  Ik ben al een tijd zoekende naar een nog bestaande Fiat dealer , er schijnt de laatste tijd eea zijn gebeurt.

 • MiTo Dennis 18 september, 2014   Reply →

  Zojuist gelezen op een andere site welke motoren er in komen. Hier maak ik uit op dat de auto hoger gepositioneerd wordt dan de 500L. Meer richting Quasqai en wellicht Countryman.
  Ik vind de achterkant ook erg mooi. Ik lees hier iets over hulpveren en gerecycled plastic maar dat geldt toch ook voor de Captur, 2008, Mokka, alle cross country’s en noem maar op.
  Ik hoop echt voor Fiat dat de fabriek het heel druk krijgt.

  • Martin 18 september, 2014   Reply →

   Dat klopt Dennis. Ik bedoel dan ook dat het de zoveelste cross-over is, en dat dat blijkbaar is wat mensen vandaag de dag willen.

   Persoonlijk heb ik liever een stijlvolle vijfdeurs hatch’ dan zo’n opgepompte wannabe 4×4.

 • Ivo Timmers 18 september, 2014   Reply →

  Hou toch eens op met dat gezeik! Ben blij dat er nu eindelijk eens een Fiat SUV op de markt komt om die Duitse “monsterlijke” SUV ’s pijn te doen. Ik ben al jaren aan het wachten op de Alfa Romeo SUV. Ook die laat niet lang meer op zich wachten. Met de juiste motorisering, uitrusting, kleur en velgenmaat ( 18 ” – 19 “) hoeft deze Fiat 500 X voor niemand onder ter doen!!! Een goed voorproefje wat ons staat te wachten als Alfa Romeo op de markt komt met een sportieve SUV.
  Mijn broer en ik zien het als een prima tussenoplossing. Staat toch goed naast een 500 C Abarth.

 • johnny 19 september, 2014   Reply →

  Een cross-over is nu juist geen pseudo 4 keer 4. De zoveelste……ja , dat wordt namelijk de toekomst en we hebben gezien als een automerk geen auto”s , in voldoende mate dan , verkoopt.

 • Bart Jan 19 september, 2014   Reply →

  Deze 500-derivaat kon het maar zo eens wel gaan maken, in een immer groeiend segment. Heel wat volwassener (gemotoriseerd) dan de in mijn ogen schlemielige (stiekem een beetje mislukte) 500(X)L. Hopelijk is het allemaal nog op tijd…

Leave a comment