Scoop: Ferrari Enzo wellicht meer dan 900 pk!

De opvolger van de Ferrari Enzo werd vorige week al gespot toen de heftig verpakte supercar wat meters maakte in de buitenlucht. Hij is nu wederom gesignaleerd. Tevens kunnen we melden dat het vermogen van de nieuwe topper van Ferrari waarschijnlijk de 900 pk voorbij gaat.

Eind dit jaar zal de Enzo-opvolger, die voorlopig nog even naar de naam F70 luistert, al gepresenteerd worden. De eerste geluksvogels zullen de sleutels van hun kanon-op-wielen al begin 2013 in ontvangst kunnen nemen. Belangrijkste nieuws is dat de Ferrari gebruik zal maken van het gisteren gepresenteerde HY-KERS systeem. Jawel, Ferrari gaat hybride-technieken toepassen in de nieuwe modellen!

Hoewel aan het woord hybride nog altijd een wat kleffe Prius-smaak kleeft, is het natuurlijk alleen maar goed dat Ferrari zich bezig houdt met deze nieuwe technieken, die voor meer vermogen zorgen en minder uitstoot. De V12 van het nieuwe model is afgeleid van de krachtbron uit de F12 berlinetta, maar dan met een versnellingsbak met geïntegreerde elektromotor die voor het schakelen zorgt. Een elders ondergebrachte elektromotor zorgt er voor dat alle ‘rand-apparatuur’ wordt aangedreven.

Het lijkt er op dat Ferrari een vermogen wil proberen te halen van 900 pk op een manier die vergelijkbaar is met het KERS-systeem uit de Formule 1. Qua uiterlijk is er nog weinig bekend over de Enzo-opvolger. Afgaan op deze foto’s doen we daarbij ook maar niet.

You may also like

Leave a comment