Scoop: Fiat Punto krijgt facelift voor India

fiat-punto-facelift-front-view

Terwijl we in Europa heel voorzichtig moeten gaan denken aan het afscheid van de Fiat Punto krijgt men in India gewoon een vernieuwde versie. Een complete facelift van het exterieur moet er voor zorgen dat het model daar weer voor een verkoopboost gaat zorgen.

Trouwe bezoekers van CorsaItalia zullen door hebben dat de facelift is gebaseerd op de Punto Avventura die een half jaar geleden werd gepresenteerd als conceptauto op de Autosalon van New Delhi. De Grande Punto, die in India nog leverbaar is, wordt binnenkort dus vervangen voor de Punto met zijn nieuwe neus, achterbumper en interieur dat de Europeanen kennen uit de huidige Punto.

fiat-punto-facelift-rear-view

Met name de voorzijde is ingrijpend veranderd met duidelijke trekjes van de Fiat Viaggio. De grille en luchtinlaat met mistlampen aan de zijkant zijn duidelijk geïnspireerd op de sedan die in China leverbaar is. Aan de achterzijde is eigenlijk alleen de bumper gewijzigd zodat deze iets beter bij de rest van de auto past.

fiat-punto-facelift-inside-view

Het interieur is vrijwel identiek aan het interieur dat wij kennen sinds de Punto Evo en tegenwoordig Punto. Om te kijken of je het veel mooier vindt dan de originele Grande Punto kun je de onderstaande foto even in je opnemen. Moderner is het sowieso, of het tijdlozer en karakteristieker is dan het donkerrode exemplaar links op de foto durven we te betwijfelen.

fiat-punto-evo-vs-fiat-punto-grande-front

Via Bharathautos.com.

You may also like

6 comments

 • Siepsp 10 juli, 2014   Reply →

  Past wel bij de gewoonte van Fiat om afwisselend mooie en lelijke modellen te leveren. Denk aan Bravo/Brava-Stilo-Bravo. De minst geslaagde originele Punto werd opgevolgd door de geweldige Grande Punto, die werd opgevolgd door de niet zo geslaagde Punto Evo, die dan weer werd opgevolgde door de mooie Punto 2012. Bovenstaande Punto Avventura is niet zo mooi en lijkt te veel op een Ford.

  • johnny 11 juli, 2014   Reply →

   ik lees het op zo veel blogs ( sommige media noemen dit de nieuwe punto…) maar geredeneerd vanuit ons Europeanen en daar gaat het fout . Europa is verzadigd , in de BRIC landen zijn er andere behoeftes , en dat is de markt voor de autofabrikanten.

  • Hans 14 juli, 2014   Reply →

   Ik vind de Ford juist veel op de Punto lijken.

  • Jordy 16 juli, 2014   Reply →

   Inderdaad veel elementen die van Ford’s Kinetic lijken te komen maar dan sommige dingen 180 graden omgedraaid. Uitlopende ooghoek koplamp boven ipv onder en de ovale grill boven ipv onder. Zonder het goedkope chromeplastic zal ie stukken beter ogen

 • Hans 15 juli, 2014   Reply →

  Blij dat ik niet in India woon!

  • johnny 19 juli, 2014   Reply →

   Hans, Fiat zou graag in India wonen nu (..)

Leave a comment