SCOOP: is dit de nieuwe Alfa Romeo Giulia?

alfa-giulia-2015

Nog iets minder dan een maand moeten we geduld hebben: op 24 juni wordt de nieuwe Alfa Romeo Giulia gepresenteerd in Italië. Althans, Giulia, over de nieuwe naam is nog niets bekend maar we gaan er voorzichtig vanuit dat dat de nieuwe naam van langverwachte 159-opvolger gaat worden.

Via de mail ontvingen we deze tekeningen, zonder verdere informatie. Ze zijn echter dermate fraai en in lijn van hoe we vaker illustraties van Alfa Romeo hebben gezien dat we bijna durven te zeggen dat dit de nieuweling is.

De 159-opvolger, ook progetto 952 genoemd, krijgt achterwielaandrijving en deelt veel delen van het onderstel met de Maserati Ghibli. De top-motorisering zal ook vergelijkbaar zijn met die Maserati, eronder de nodige nieuwe motoren met wat ‘modalere’ vermogens. Voor alle officiële informatie moeten we echt nog even geduld hebben maar deze afbeeldingen zijn vast de moeite waard!

Edit: helemaal officieel zijn de schetsen niet, ze zijn gemaakt door Malandrinos Konstantinos, een ontwerper uit Griekenland. Dus uit de lucht gegrepen? Nee hoor, ze zijn wel degelijk gemaakt naar aanleiding van correcte informatie uit Italië.

You may also like

6 comments

 • Bart van den Acker 27 mei, 2015   Reply →

  Wow….! Dit is fraai! Als dit ‘m echt wordt, heeft Alfa Romeo eindelijk weer een auto die het merk ‘smoel’ geeft, precies wat het verdient. Jammer dat 159-rijders (en 156…) intussen waarschijnlijk naar andere merken zijn afgedropen en Alfa dus hélemaal opnieuw moet beginnen in deze klasse… maar met dit model zou het goed moeten kunnen komen. Er is in elk geval hoop voor iedereen die het Alfa-hart op de goede plaats heeft zitten, de hoop dat het merk kan overleven!

 • Dick Groen 28 mei, 2015   Reply →

  Ontzettend jammer toch dat deze auto voor veel leaserijders net te laat komt………(ook voor mij)

 • HZW 31 mei, 2015   Reply →

  Nope, komt niet eens in de buurt.

 • Steef 1 juni, 2015   Reply →

  Achterzijde zou zo maar kunnen. Maar de voorzijde is teveel 156, dat gaat ‘m niet worden, we moeten nog heel even geduld hebben, valt me niet mee …….

 • Bart 2 juni, 2015   Reply →

  Best aardig. Voorkant beetje veel Giulietta en 4C en 156 idd, absoluut niet lelijk dus maar te makkelijk. Achterkant kan ook van een Mazda zijn…maar wie is hun inspiratiebron ook alweer… Gewoon nog even 22 dagen geduld…..SPANNEND!!!! Liet me even gaan. Het word een zgn “wereld auto”, dus zal niet alleen appelleren aan de Europese smaak….

 • Bart 2 juni, 2015   Reply →

  Wel leuk dat de Italiaanse site Infomotori.com deze fraaie website citeert, afbeeldingen zijn nu ook daar te zien.

Leave a comment