Sergio Marchionne: koop geen Fiat 500e!

marchionne-dont-buy-fiat-500e

Bij een Economic Studies programma van Brookings Instituut (Washington) konden vragen gesteld worden aan hoge heren zoals Larry Summers en Bill Clinton. Ook Sergio Marchionne was aanwezig en gaf onder andere zijn mening over de menging van de overheid in de verkoop van auto’s.

Tijdens zijn interview konden aanwezigen vragen stellen en zo werd hem ook gevraagd naar elektrische auto’s en in het bijzonder de Fiat 500e. Meer dan ooit werd duidelijk dat de 500e écht een ‘moetje’ is en dat Marchionne er vooral niet meer wil verkopen dan strikt noodzakelijk. Hij deed dat met een knipoog waardoor hij de aanwezigen behoorlijk aan het lachen kreeg. Iedere 500e kost hem 14.000 dollar dus hij wil er vooral niet meer verkopen dan strikt noodzakelijk.

Ook de rest van het interview is het kijken waard, het geeft een mooi inzicht van hoe Marchionne over de toekomst van de autoindustrie denkt en waar hij mogelijkheden ziet.

You may also like

2 comments

  • Mark 22 mei, 2014   Reply →

    Ik hoop dat zijn visie de goede is, aangezien ik fiat een warm hart toedraag.

  • Siepsp 24 mei, 2014   Reply →

    Goh, er zit een Amerikaan in die Italiaanse Mart Smeets.

    Dat een 500 niet geschikt is om elektrisch te maken komt door het hoge gewicht en de kleine afmetingen. Maar dat verklaart nog niet de hoge kostprijs. Het accupakket zou kleiner moeten kunnen dan in een Leaf.

Leave a comment