Speciale Dodge SRT Viper GTS voor Sons of Italy

dodge-viper-gts-sons-of-italy-01

Wat? Een Dodge op AutoItalia? Normaal besteden we alleen aandacht aan ‘Amerikanen’ als ze iets te maken hebben met de Italiaanse modellen zoals de Dodge Dart en Fiat Viaggio, maar deze keer maken we toch even een uitzondering. Een hele rits aan tricolore details maken ons al wat milder, de veiling van deze Viper voor de Sons of Italy Foundation® doet de rest.

De SRT Viper GTS is sowieso al een auto die moeilijk is te negeren, maar in deze fraaie kleurstelling krijgt hij bijna een Italiaans vleugje stijl over zich heen. Het prachtige mokka-kleurige interieur past erg fraai bij de parelmoer witte ‘Avorio Perla’ lak.

“What’s cool about this white is that it has a lot of travel in the color,” aldus Mark Trostle, de grote man van de SRT Design afdeling. “With it having some of this metallic pearl in it, it really shows off the shapes of the car very well. It catches a lot of light, especially on the hood. In the sunlight, it’s beautiful how it lights up. That’s one of the big pieces that makes the car unique.”

Aan de buitenzijde zijn subtiele Italiaanse vlaggetjes aangebracht, binnen is het tricolore-thema iets nadrukkelijker doorgetrokken met banen op de fraaie stoelen van Sabelt. De passagier ziet recht voor zijn neus een GTS badge in het groen-wit-rood.

dodge-viper-gts-sons-of-italy-03

De Sons of Italy Foundation (SIF) is een organisatie die als taak heeft Italiaanse Amerikanen ‘in nood’ te helpen. Denk daarbij aan scholing, studies, medische hulp, het behouden van de Italiaanse cultuur in Amerika en andere speciale projecten. Meer informatie op www.osia.org.

You may also like

2 comments

 • Raaf 30 mei, 2013   Reply →

  Best een ok-mooie-auto, maar waarom krijgen die auto’s “fabrieks-af” zulke enorme kieren tussen de verschillende delen? Rond de bumper en zij-spoilers kan je makkelijk een telefoonboek stoppen (en ik heb het dan niet over de ruimten in de carroserie voor koeling…). Het is een beetje een idee-fixe van Audi geweest om kwaliteit zichtbaar te maken in onder andere het zeer nauw laten aansluiten van de verschillende carrosserie-delen. Maar dat lijkt voor Dodge nog een compleet andere wereld..

  • Jordy 5 juni, 2013   Reply →

   Beetje een lastig ontwerp van de motorkap. De speling rondom heeft ie nodig zodat bij het dicht laten vallen van de motorkap deze niet de voorbumper en spatscherm raken. De kap zal door z’n gewicht wat veren in zijn ophanging en sluiting. De grote naad geeft hier ruimte toe. Een oude E-type had dit ook , maar moet toegeven dat de Engelsen een strakkere naad afleverde. 🙂

   Mooi model trouwens. Gaaf hoe ze teruggaan naar de 1e Viper qua ontwerp en enkele amerikaanse klassiekers.

Leave a comment