Speciale Ferrari 365 GTB/4 Daytona te koop

De naam Bill Harrah zal niet iedereen even veel zeggen. De beste man was vroeger al één van de beste klanten van Ferrari en tegenwoordig vermaakt hij zich opperbest als met zijn officiële verkooppunt van Ferrari voor de ‘West Coast’ in de USA. Als je bij Ferrari als één van de beste klanten te boek staat, kun je uiteraard ook wel wat wensen neerleggen als iets je niet bevalt. Zoals bij deze 365 GTB/4 Daytona.

Harrah kocht een 365 GT4 BB als opvolger van zijn Daytona maar was daar alles behalve tevreden over. De BB was te tricky qua eigenschappen, te krap en er was geen ruimte voor zijn koffertje. Harrah was duidelijk meer tevreden over zijn oude Daytona en maakte dat duidelijk bij Ferrari. De Italiaanse sportwagenfabrikant wilde natuurlijk niet dat één van hun beste klanten zou veranderen in een ontevreden klant dus werd er wat speciaals in elkaar gezet. Het resultaat is deze speciale Daytona die in het Ferrari-wereldje bekend staat als de ‘Harrah Hot Rod’.

Om de Daytona weer helemaal van de tijd te laten zijn werden er flinke Campagnolo magnesium wielen op de 365 GT/4 gezet. Voor 9×15″, achter zelfs 11×15″ en regelrecht afkomstig van een race-Daytona. Om de wielen niet te ver uit te laten steken werden ook de wielkastverbreders van een racer verwerkt in de carrosserie. Ook onder de motorkap veranderde er het één en ander: een ander spruitstuk en ook de rest van de uitlaat werd compleet vervangen. Ook de nokkenassen werden verwijderd om plaats te bieden aan ‘wildere’ exemplaren. Kortom: een unieke auto. Toch mag hij weg en staat hij te koop in Salt Lake City.

Met goed 31.000 mijlen op de klok is de auto uiteraard nog als nieuw en dat vertaalt zich dan ook in een stevig prijskaartje: 419.900 dollar, zo’n 320.000 euro.

Meer info vind je op de website van aanbieder Steve Harris Imports.

You may also like

Leave a comment