Speciale Gallardo voor Maleisië

Twintig exemplaren bouwt Lamborghini van de speciale Gallardo voor Maleisië. Waar het land de eigen gelimiteerde versie aan te danken heeft is niet helemaal duidelijk, maar het zal wel met het succes van het merk in Maleisië te maken hebben. De Gallardo Malaysia Limited Edition (we houden het maar bij MLE) is een soort mix van de LP550-2 en de Superleggera 570-4.

De basis van de MLE is de Gallardo LP550-2. Dat betekent dat alle 550 pk’s via de achterwielen op het asfalt gebracht worden. Dit gebeurt via een E-gear versnellingsbak met zes verzetten. Het bekende sprintje naar de 100 kost slechts 3,9 seconden van je tijd en die kun je ruimschoots goedmaken met een topsnelheid van 320 km/u.

De bodykit is dan weer afkomstig van de Superleggera en bestaat uit een andere voorbumper, carbon sideskirts, titanium uitlaateindstukken en een carbon diffusor achteronder. De zijspiegels zijn mat zwart, net als de 19″ Apollo wielen, die ook te vinden zijn op de LP560.

Je bent één van de twintig gelukkigen die een exemplaar kan kopen? Dan moet je nog kiezen ook,  want er zijn drie kleuren leverbaar. Onze favoriet zou absoluut Verde Ithaca (groen) zijn maar je kunt ook voor Bianco Monocerus (wit) of Arancio Borealis (oranje) gaan.

You may also like

Leave a comment