Talentenjacht voor coureurs bij Abarth

Je kunt geen televisie aanzetten of er is een talentenjacht op. Niet bijster interessant alleen als het een talentenjacht voor coureurs is dan wordt het direct een ander verhaal. Abarth springt perfect in op de huidige trends en komt met Make it your Race met een jacht op jonge talentvolle coureurs. Racen voor iedereen dus want ervaring is niet gewenst.

In diverse landen kon je je als coureur-in-de-dop opgeven voor Make it your Race en van de 20.000 aanmeldingen zijn de honderd meest enthousiaste deelnemers gekozen die een uitgebreide rijvaardigheidstraining van Varano Driving Academy uit Parma voorgeschoteld kregen. Uit deze groep komen de 24 beste kandidaten in aanmerking voor een meerdaagse racecursus bij dezelfde Driving Academy. Vervolgens blijft een groep van zes talenten over die de kans krijgt om mee te racen in de officiële Trofeo Abarth raceklasse in een Abarth 500 Assetto Corse. De winnaar van Make It Your Race wint uiteindelijk een Abarth 500 Esseesse.

Bij de Abarth 500 Esseesse hebben de Abarth engineers het vermogen van de 1.4 16v Turbo T-Jet motor doen stijgen met 25 pk van 135 naar 160 pk (bij 5.750 tpm) en het koppel naar 230 Nm bij 3.000 toeren. De topsnelheid bedraagt 209 km/h en de sprint van 0 naar 100 km/h kan in slechts 7,6 seconden geklaard worden.

Kracht is niets zonder beheersing en veiligheid staat voorop bij Abarth. De Esseesse-kit bestaat onder meer uit een opgewaardeerd remsysteem; geperforeerde en geventileerde remschijven voor (diameter 284 mm x 22 mm), geperforeerde schijven achter (diameter 240 mm x 11 mm), Koni schokbrekers voor en achter met FSD klep, speciale set verlaagde rode veren, Abarth Esseesse 7- x 17-inch ET35 lichtmetalen wielen in de kleur wit of titanium, gecombineerd met 205/40 ZR17 banden. De conversie kit bevat tevens vier bandenspanningsmeters, een special ‘powered by BMC’ luchtfilter en Esseesse badges.

De Abarth 500 en de Abarth 500 Esseesse staan voor respectievelijk € 23.200,- en € 26.450,- in de prijslijst en zijn verkrijgbaar bij de Abarth-dealer in Amsterdam, Houten, Nunspeet of ’s-Hertogenbosch.

You may also like

Leave a comment