Test: Fiat 500 NL 85 TwinAir

Op pad met de Fiat 500 NL, zal dat wezenlijk anders zijn dan een normale Fiat 500? Na een weekje rijden met een oranje Cinquecento zeggen we volmondig ja: wat een reacties! Daarnaast zijn we een nog grotere fan geworden van de compacte tweecilinder dan we al waren.

Een uitgebreide kennismaking met de TwinAir hebben we al eerder gehad, dus ging het nu vooral om de speciale uitvoering van de 500. Toch was het vanaf de eerste seconde weer grote pret met de tweecilinder, die recent nog als beste motor werd verkozen bij de International Engine of the Year Awards. Ook deze week wist de 85 pk sterke 0.9 weer voor veel enthousiasme te zorgen. Als aanvulling op de eerdere test hebben we het brandstofverbruik nog eens goed onder de loep genomen. Daarbij maken we wel graag even onderscheid tussen ‘het nieuwe rijden’ en sportief sturen. Tot dat laatste nodigt de TwinAir namelijk best uit door zijn flinke koppel (145 Nm bij 1.750 tpm). De roffel die je bij het indrukken van het rechter pedaal te horen krijgt is ronduit opzwepend te noemen. Het klinkt bijna motorfietsachtig en de duw in de rug is opmerkelijk te noemen. Bij een dergelijke rijstijl hoef je geen wonderen te verwachten van het verbruik. Met 1 liter benzine op een kilometer of 14/15 is de tweepitter natuurlijk niet als drankorgel te bestempelen, maar echt zuinig is het ook niet. Bij rustiger rijden en wat meer anticiperen is een verbruik van 1 op 19 á 20 mogelijk. Ga je echt ‘groen doen‘ dan is een verbruik van minimaal 1 liter sap op 21 kilometer ook een haalbare kaart.

Terug naar de looks van de oranje spetter die je op de foto’s ziet. De Fiat 500 NL werd gepresenteerd op de AutoRAI waar deze 500 behoorlijk wat bekijks trok. In een oplage van 150 stuks is de 500 richting dealers vertrokken en daar staan er her en der nog wel wat te koop. Tijdens onze testweek trok de Fiat ontzettend veel bekijks en kregen we heel veel reacties van voorbijgangers, vrienden en medeweggebruikers. Terwijl wij hadden verwacht dat niet iedereen gecharmeerd zou zijn van de uitvoering waren de opmerkingen vrijwel allemaal positief. Wel was het opvallend dat we enkele keren vrijwel dezelfde opmerking kregen: “Ontzettend gaaf, maar zelf zou ik voor een iets subtielere uitvoering gaan.” Typisch Nederlands…

De oranje lakkleur is normaal niet in het programma te vinden. Zodoende zal iedere oranje 500 die je onderweg tegenkomt een 500 NL zijn, tenzij het een stukje huisvlijt is natuurlijk. Aan de buitenkant is de 500 verder te herkennen aan NL-badges vóór de chromen buitenspiegels. Waar we bij iedere andere auto een Italiaanse ‘Tricolore’ zouden prefereren staat hier het Nederlandse vlaggetje natuurlijk erg goed. In het interieur van de luxe uitgevoerde sinaasappel vinden we vloermatten met een NL-streep en overheerst verder vooral zwart en oranje.

Het exemplaar dat wij reden is overigens niet helemaal standaard, met lederen bekleding, automatisch geregelde airconditioning, 16″ lichtmetalen wielen en het glazen schuif-/kanteldak zijn opties. De Fiat 500 NL 1.2 69 is leverbaar vanaf € 15.495, de Fiat 500 NL 0.9 TwinAir mag je meenemen vanaf € 16.795. Het door ons gereden exemplaar zal met alle toeters en bellen al vlot over de 19 mille hobbelen. Voor dat geld koop je echter wel een ontzettend lekker stukje Nederland!

[nggallery id=87]

Fiat 500 NL 0.9 TwinAir 85
+ Wat is die motor toch lekker!
+ Zuinig, wegenbelastingvrij, etcetera.
+ We gaan het komende WK voetbal zeker winnen!
– Goed naar de toerenteller blijven kijken, je rijdt gemakkelijk te hoog in de toeren.
– Onopvallend onderweg is niet mogelijk.

TECHNISCHE GEGEVENS
Fiat 500 0.9 TwinAir 85
Motor: 875 cc turbo, 2 cilinders, 85 pk, 145 Nm. @ 1.750 tpm. Transmissie: handgeschakeld of dualogic, voorw.aandr. Top: 173 km/u. Acc. 0-100 km/u: 11 sec. Verbruik: 5,3 l/100 km. (testgemiddelde) Prijs vanaf: € 16.795,-

You may also like

Leave a comment