Test: Lancia Voyager 3.6 V6 Pentastar

Grande‘ of ‘Big‘? Of je nou voor de Italiaanse of de Amerikaanse bewoording kiest, veel groter kan het niet worden. Na diverse malen de Ypsilon, de Delta en de Thema gereden te hebben, is het nu tijd voor de ruimste Lancia uit de prijslijst: de Voyager. Niet direct het model waar je aan denkt bij het horen van deze Italiaanse merknaam met zijn rijke historie,  maar toch geven we de riante MPV graag de kans zich te bewijzen.

Lancia wil in tegenstelling tot wat sommigen beweren helemaal niet verbloemen dat de Voyager ontstaan is als Chrysler. Dat blijkt ook wel uit het handhaven van de naam Voyager, die al sinds de jaren ’80 door het Amerikaanse concern gebruikt wordt. Aan de buitenzijde is de Lancia eigenlijk alleen te onderscheiden door zijn logo’s. Binnen is ietsje meer werk verricht door wat wijzigingen aan het dashboard en het toevoegen van een – hou je vast – speciaal gevormd klokje. De Amerikaanse basis is echter nog wel te proeven, ondanks de mooie lederen bekleding.

Dat gezegd hebbende blijft de Voyager een redelijk unieke auto in zijn klasse. Er zijn maar weinig modellen die zich op een zelfde manier profileren als deze Italiaanse Amerikaan. Wellicht komt de Renault Grand Espace nog het meest in de buurt, maar die is nog altijd een goede 30 centimeter korter dan de Voyager. Die gigantische lengte van 522 cm valt overigens pas écht goed op als de Lancia geparkeerd staat bij andere auto’s. Qua lengte zit de Voyager op hetzelfde niveau als een BMW 7-serie in L-uitvoering.

Aan de buitenzijde is duidelijk te zien dat deze MPV Amerikaanse roots heeft. De Lancia-logo’s kunnen de typische lijnen van de zevenzitter niet tot Italiaan omtoveren. Achter het stuur voel je je direct de koning van de weg, zelfs als je zonder draaiende motor geparkeerd staat. De hoge zit en het uitstekende uitzicht rondom geven je een luxe gevoel, wat nog eens extra wordt onderstreept door een complete lading aan ‘ toeters en bellen’. Voorin zijn het vooral de zeer brede middentunnel (met genoeg opbergmogelijkheden), het grote navigatiedisplay en de glimmende klokkenwinkel die opvallen. De met leder beklede stoelen zitten zeer aangenaam en zijn (uiteraard) elektrisch verstelbaar. Nog niet helemaal lekker op de plek? Dan is het (verwarmbare) stuur in alle richtingen te bewegen en zijn de pedalen naar voor- en achter te schuiven. Best prettig want met kortere benen is zo de pedalerie wat dichterbij te zetten. De versnellingspook van de automatische versnellingsbak zit naast de klokkenwinkel gemonteerd en laat zich gemakkelijk in P, N, R en D zetten. Als de bak in ‘D’ staat kan de pook naar links en rechts worden gedrukt om deze van verzet te laten wisselen.

Verplaatsen we ons een rij naar achteren dan nemen we plaats in één van de twee prettige zetels (net als voor mét armsteunen) en hebben we alle ruimte die een passagier zich kan wensen. Een blik naar boven kan voor verrassingen zorgen. We zien een (inklapbaar) TV-scherm met afstandsbediening, eigen instelmogelijkheden voor de temperatuurregeling en legio opbergmogelijkheden. Diverse aansluitingen voor DVD-spelers, Playstations en audio-apparatuur zijn aan de zijkanten te vinden. Op de B-stijl zit een knopje waarmee de grote schuifdeur automatisch opent. Eenmaal buiten kun je deze door even het portierhendel over te halen weer automatisch sluiten. Dit geldt ook voor de achterklep, die ook nog via de afstandsbediening te openen en te sluiten is. We zijn nog niet klaar, we kunnen nóg een rij verder naar achteren. Daar vinden we een achterbank voor drie  uit de kluiten gewassen volwassenen met meer dan voldoende ruimte voor de benen en armen. Ook deze hebben weer zicht op een eigen beeldscherm in het plafond. Met de achterbank op de plek is er altijd nog voldoende ruimte voor een hele hoop bagage. Iedere OV-reiziger zal flink jaloers zijn!

In deze vorm kun je dus op pad met zeven personen, maar de kans is groot dat je de Voyager ook vanwege zijn ‘stouw-mogelijkheden’ koopt. In dat geval heb je aan de Lancia een goede. Zowel de tweede als derde zitrij kun je op zeer eenvoudige wijze omklappen en onder de dan volledig gladde vloer laten verdwijnen. In amper vijf minuten is de Voyager om te bouwen van luxueuze zevenzitter tot riante pakezel. De vloer is door deze prachtige Stow & Go-manier van wegklappen natuurlijk ietsje hoger dan wanneer de stoelen simpel zouden kunnen worden uitgenomen, maar  het systeem dat Lancia heeft toegepast is werkelijk fantastisch. Nooit gedoe met stoelen die je ergens moet stallen of een vloer die de montagehaken van de stoelen toont, nee, een geheel vlakke laadvloer met ogen voor als er wat vastgemaakt moet worden.

Tijd om op pad te gaan. We rijden met de Voyager met 3.6 V6 Pentastar die 283 pk levert. Een waanzinnig vermogen voor een ‘busje’ . Het zal je daardoor misschien niet verbazen dat de Lancia in 8,5 seconden van stilstand naar de 100 sprint en een top haalt van 209 kilometer per uur! We hebben het getest en hij haalt het! Natuurlijk is dit absoluut niet het belangrijkste bij deze auto, maar door deze motor is de Lancia wel een voortreffelijke kilometervreter. Kilometers vreten doen we ook tijdens de testweek, want we moeten onder andere richting Hannover (Duitsland) om onderdelen voor ons Fiat 850 Coupé-project op te halen. Een paar grote achterspatborden, bodemdelen, dorpels, noem het maar op. Dit past allemaal niet in de eigen Alfa Romeo MiTo, de Voyager mag laten zien wat hij kan! Op naar Hannover dus, een rit van een uur of drie. Met de cruisecontrol op 130/140 brengt het ruimtewonder ons bijzonder comfortabel naar het einddoel. We stappen bijna fitter uit dan dat we instapten. Met een verbruik van zo’n 1 op 10 a 11 mogen we nog niet eens klagen. Eenmaal aangekomen komen we er bij het inladen van de onderdelen achter dat er nog véél meer ruimte is dan verwacht. Het is ongelofelijk hoe weinig er van een halve Fiat 850 overblijft als het plaatwerk eenmaal op de plek ligt.

De terugweg is altijd minder leuk dan de heenweg, zodoende gaat het pedaal wat verder richting bodem. Ook bij 160/170 is de Voyager nog een fantastische snelwegcruiser. Alleen moet je wel even in de gaten houden hoe ver het eerstvolgende pompstation nog verwijderd is, want de benzine gorgelt er enthousiast door heen. Het gemiddeld verbruik tijdens de terugweg is vanzelfsprekend een stuk minder gunstig dan dat gedurende de heenweg. Daar laten we het dan ook maar bij…

De dagen die volgen worden ‘normale kilometers’ gereden, waarbij centra, parkeergarages en dorpjes worden aangedaan. Niet de omgeving waar de Lancia voor bedoeld is, maar toch laat de reus zich er prima doorheen sturen. Het uitzicht is keurig voor elkaar en er is een achteruitrij-camera aanwezig die een prima beeld geeft via het schermm op het dashboard. Belangstellende blikken krijg je tijdens het rijden door wat drukkere gebieden overigens meer dan voldoende, de Voyager trekt werkelijk aandacht!

Na deze woorden over de Amerikaanse Italiaan een typisch Nederlandse vraag: kos’dah nou? Die vraag beantwoorden we natuurlijk graag. De Lancia Voyager met 3.6 V6 heeft een prijskaartje dat begint bij € 59.000, de diesel kost 2 mille meer. Hadden we in Nederland niet zo’n belachelijk CO2-belastingsysteem, dan had de Voyager een hele andere prijs gehad. De nettoprijs van Lancia is € 25.145 waar nog € 4.778,- aan BTW bij komt. De snelle rekenaar heeft al snel door dat er praktisch net zoveel geld naar de Nederlandse staat gaat als Lancia gestort krijgt. Ongelooflijk en volslagen idioot als je het ons vraagt.

[nggallery id=1]

Lancia Voyager 3.6 V6 Pentastar
+ Waanzinnig veel ruimte
+ Heerlijke snelwegcruiser
+ Aan alle inzittenden is gedacht
+ De 3.6 zorgt voor erg sportieve prestaties…
– … en krijgt daar dorst van
– Gigantische BPM-bijdrage zorgt voor vorstelijke prijs

Technische gegevens
Lancia Voyager 3.6 V6 Pentastar
Motor: 3.604 cc, 6 cilinders, 283 pk @ 6.600 tpm, 344 Nm @ 4.400 tpm. Transmissie: automatische versnellingsbak, voorwielaandrijving. Top: 209 km/u. Acc. 0-100 km/u: 8.5 sec. Verbruik: 11 l/100 km (testgemiddelde). Prijs: vanaf € 59.000.

You may also like

Leave a comment