Tienduizend kilometer met de MiTo plus wat nieuwe dingen

IMAG0840-1-1

De kilometers vliegen er nog steeds dagelijks op bij de MiTo. Erg plezierig overigens, zonder tegenvallers. Wat me een klein beetje tegenstond waren twee zaken: de standaard diffusor van de MiTo en de hoge achterkant. Beide zijn prachtig verholpen.

Als eerste het onderstel. Vanaf het begin vond ik dat de MiTo net wat te hoog op de pootjes stond, vooral achter. Met de buik op grond was deze keer niet de bedoeling want het is de enige ‘praktische’ auto. Koni had echter een prachtige set en dus is die gisteren bij dealer Auto ‘t Hooft gemonteerd. Een set dempers (geel) en veren (-30 mm) geven de MiTo een net wat lagere look en een fantastische strakke wegligging. De MiTo is op een soort vreemde comfortabele manier stug geworden, perfect! De dempers zijn instelbaar qua hardheid dus ik kan nog wat bijstellen als ik dat wil. Voorlopig niet, de MiTo volgt het asfalt alsof hij er aan vast zit!

Tweede puntje was de standaard in kleur gespoten diffusor (sier) onder de achterbumper van de MiTo. Bij de basis MiTo’s is deze glad en gespoten in kleur van de auto. De Dynamic en QV hebben een fraaie matzwarte met roosters en welvingen. Deze kost rond de € 160 euro en is vrij gemakkelijk zelf de monteren. Wel even de parkeersensoren matzwart spuiten maar dat is een klusje van niets…

You may also like

Leave a comment