Tijd voor de eerste beurt met de MiTo

36350

Het gaat hard… De MiTo is inmiddels een kleine 8 maanden in bezit en vanmorgen is de MiTo bij de dealer gezet voor zijn 35.000 beurt. Dat betekent dat ik ongeveer 55.000 per jaar rijdt en dat had ik van te voren niet gedacht. Ik wist wel dat ik tamelijk wat kilometers maakte maar dat het er zoveel waren. Overigens zijn het vooral privé-kilometers want naar mijn werk is zo’n 20 a 25.000 per jaar.

Tijd voor een kleine balans dus want de MiTo bevalt nog uitstekend en aan een vervanger is nog geen seconde gedacht, iets wat voor mij erg bijzonder is na een half jaar. Ik hou mijn kilometers bij in een programmatje op de telefoon zodat ik mooi zie wat ik rij en wat ik verbruik aan diesel. Niet dat ik er iets mee kan want de MiTo is gewoon privé-auto maar leuk om te zien is het wel.

De meest onzuinige tank is nog steeds de eerste waarbij ik gemiddeld 1 op 15,3 reed. De zuinigste is 1 op 23,0 over een complete tank! Gemiddeld zweef ik ergens tussen de 1 op 18,5 en 1 op 21 waarbij ik het ultiem zuinig rijden al lang achter me heb gelaten. Sterker nog: de 1 op 18,5 is gewoon met flink sportief gassen!

Uiteraard is het nog altijd geen scheurijzer met zijn 1.3 dieseltje maar het Italiaantje rijdt gewoon heerlijk! In de zomer wordt zo nu en dan lekker weer de Giulia gepakt om de adrenaline kwijt te kunnen en dan tuf ik denk ik nog jaaaaren door met de MiTo, iets dat ik de laatste jaren behoorlijk ongeloofwaardig had gevonden.

You may also like

Leave a comment