Video: Clarkson rijdt de Disco Volante (en is verliefd)

Afbeelding-2

Een jaar geleden kon je stap voor stap volgen hoe Touring Superleggera de zaag zette in een Alfa Romeo 8C Competizione om hem om te bouwen tot de zeer bijzondere Disco Volante. Het resultaat is al weer even klaar en inmiddels is het Jeremy Clarkson gelukt om er een prachtig item van te maken.

De vormgeving van de carrosserie is ware kunst, het geluid van de Disco Volante is meer dan lekker en het is dan ook niet erg vreemd dat Jeremy Clarkson er in het Top Gear item volledig weg van is. Een prachtige video die je als Italofiel niet mag missen dus! Wij hebben er in ieder geval smakelijk om gelachen, niet in de laatste plaats vanwege de vergelijking van het geluid met Otis Redding (vanaf 5:00).

Hoe lang de video online blijft staan durven we niet te zeggen, vaak wordt TopGear-materiaal verwijderd.

You may also like

3 comments

 • Jordy 1 mei, 2014   Reply →

  Otis? Op momenten eerder Lemmy Kilmister! 🙂
  Comisch vergelijk met Corvette , maar hij heeft wel gelijk. Het lijntje van de C2 zit er inderdaad in.

 • Bart 2 mei, 2014   Reply →

  Of heeft de Corvette wat van de Disco Volante, de versie uit 1952? Heel apart dat daar in deze (overigens zeer leuke) video geen aandacht aan wordt geschonken. De oorspronkelijke was er overigens ook als Spider, dat moet ook mogelijk zijn op basis van de 8C!

  • Jordy 2 mei, 2014   Reply →

   Heb je zeer zeker gelijk in.
   Wel heeft de C2 zijn scherpe lijntje te danken aan een heel andere wagen van GM. De eerste Le Sabre van 1951. (mocht iemand gaan zoeken op wiki , gevolgen van eerste aanblik zijn voor u zelf uiteraard 🙂 )

   Misschien refereert Clarkson aan de Corvette omdat het lijntje vanuit het midden van de neus begint, daar waar de originele DV dat nog niet heeft.

Leave a comment