Vreemde eenden in de bijt: Ducati-duo bij Wim Prins

ducati-monster-01

‘Volgend jaar’ houd ik mezelf al jaren voor als het gaat om het felbegeerde papiertje waarmee je niet alleen vier- maar ook tweewielers mag besturen. Uit zelfbescherming heb ik het jaren vooruitgeschoven en volgende zomer (ja, daar ga ik alweer…) moet het echt gaan gebeuren. Het mooie is dat ik zelfs dan naar Alfa Romeo en Abarth dealer Wim Prins in Nunspeet kan.

Alhoewel, de twee fantastische rij-ijzers die Prins nu heeft staan zullen dan ongetwijfeld al verkocht zijn maar ik hoop gewoon dat ze dan nog staan te pronken in de showroom. Ingeruild op een Alfa Romeo Giulietta en nu in nieuwstaat en wachtend op nieuwe eigenaren.

ducati-monster-05

Niet één maar twéé prachtige Monsters staan er in Nunspeet. De eerste is een witmetallic Monster S4R van mei 2006. Met nog geen 1.700 kilometer achter de kiezen verkeert het exemplaar in nieuwstaat. De 1.000cc proest er een vermogen van 117 pk uit en met een gewicht van 181 kilogram kun je wel voorstellen dat je dit met praktisch geen vierwieler bij kunt houden.

ducati-monster-04

De S4R beschikt over een lading carbon onderdelen, fraaie ultralichte Marchesini 17″ wielen en dikke Brembo remmerij (voor 320mm, achter 245mm). De prachtige kleur kom je overigens niet veel tegen dus je steelt ongetwijfeld de show met deze heftige jongen.

ducati-monster-02

Het tweede exemplaar, een rode S2R, is een net wat tammere jongen met zijn 800cc leverende tweecilinder. Nog altijd goed voor een riante 80 pk en dus hoef je je ook hier geen zorgen te maken over de prestaties. De rode monster heeft er goed 1.500 kilometer aan ervaring op zitten.

Voor meer informatie neem je contact op met Alfa Romeo dealer Wim Prins.

You may also like

Leave a comment