We hebben een jarige: Ferrari F40 wordt 25 jaar

Er ging een lichte schok over de beursvloer van de Autoshow van Frankfurt in 1987 toen Ferrari het doek van de F40 trok. Monden vielen open en menigeen had het kippenvel op de arm staan. Dichter bij een Formule 1 auto kon het niet komen, daar stond de Ferrari F40! Inmiddels is het 25 jaar geleden dat de Ferrari F40 werd gepresenteerd en sindsdien heeft deze ras-sportwagen een ware cultstatus bereikt.

Ferrari had niet verwacht dat de F40 zo’n succes zou worden en uiteindelijk werden er een boel meer gemaakt dan oorspronkelijk gepland was:  1.300 stuks zagen het levenslicht. Het ontwerp werd verzorgd door huisstylist Pininfarina die ervoor heeft gezorgd dat de F40 één van de meest herkenbare sportwagens ooit is geworden. De heerlijke 3.0 V8 met twee turbo’s, 478 pk (@ 7.000 tpm) en 577 Nm, zorgt er voor dat de prestaties helemaal passen bij de looks, want met een topsnelheid van 300 km/u en een sprintje naar de 100 in 3,8 seconden hoef je je ook in de huidige tijd nog altijd niet te schamen.

Afgelopen weekend reden maar liefst 60 exemplaren van deze youngtimer op het circuit van Silverstone tijdens de Silverstone Classic. Daar was het optreden het hoogtepunt van het evenement en dat zag er zo uit:

You may also like

Leave a comment