Wellicht Lancia Ypsilon HF met 160 pk op komst

lancia-ypsilon-2014-hf-160-1

Af en toe heb je nieuws dat je zag aankomen maar dat geldt niet voor deze Ypsilon HF. Volgens Quattroruote werkt Lancia namelijk aan een hete versie van de compacte Yp. De Italiaanse nieuwsbron zegt dat het beeldmateriaal afkomstig is van Fiats eigen Centro Stile en daarmee zou deze informatie behoorlijk officieel moeten zijn.

We zijn vanaf het begin best te spreken over de Ypsilon, maar voor sportieve rijders was de kleine Lancia niet echt een auto die het volhield tot de ‘shortlist’. Daar komt met deze Ypsilon HF wellicht verandering in, want er wordt gesproken over een serieuze hoeveelheid  vermogen.

lancia-ypsilon-2014-hf-160-2

Op de afbeeldingen is duidelijk zichtbaar dat de HF beschikt over de nodige sportieve extra’s. Zo zien we wielen die afkomstig zijn van de Abarth 500 esseesse en een remmerij die forser is dan origineel. De kleurstelling doet enigszins denken aan sportieve Lancia’s van weleer, zoals de Thema 8.32 die optioneel ook te krijgen was met een dergelijke gele lijn.

Qua motorisatie wordt er gesproken van de 160 pk sterke 1.4 die ook in de Abarth 500 te vinden is. Daarmee is de Ypsilon in één keer één van de meest sportieve vierdeurs auto’s in zijn klasse. Wij zijn heel benieuwd wanneer Lancia de Ypsilon HF officieel aankondigt, want dat is dus nog niet het geval. Waarschijnlijk wil men op de marketingafdeling met het ‘lekken’ van deze plaatjes de reacties van het publiek peilen.

You may also like

4 comments

 • Ron 16 december, 2013   Reply →

  Goed nieuws. Zou mooi zijn als er ook weer een opvolger komt van de Elefantino Rosso in de vorm van een 105 pk Twinair Turbo of 120 pk T-jet met sportonderstel. Zou dan een wat betaalbaarder alternatief zijn.

 • Jordy 17 december, 2013   Reply →

  Gemaakt om gigantisch hard bochten naar rechts te maken zo te zien. Linksvoor hoef je niet veel remkracht te verwachten zo te zien. (ietwat slordige knip/plak)

  Nu nog een rebadged 300-SRT in deze kleurstelling graag. Als we voor Lancia toch aan noodzakelijke rebadging doen , dan maar meteen goed denk ik zo!

  • AutoItalië 17 december, 2013   Reply →

   Haha, inderdaad Jordy, dat is ietwat oneerlijk verdeeld op de vooras.

 • CTAMS46 17 december, 2013   Reply →

  Kan zo dienst doen bij de Guardia di Finanza met deze kleurstelling
  http://www.newnotizie.it/wp-content/uploads/2010/12/GUARDIA-DI-FINANZA-AUTO.jpg

Leave a comment