Wishful thinking: Fiat 124 reïncarnatie

Nee, integenstelling tot het nieuws over de toekomstige Alfa Romeo Spider is dit nieuws niet officieel. Sterker nog: we wagen het zelfs sterk te betwijfelen maar we dromen maar gewoon even hard op. In 2015 komt er, zo is althans de bedoeling, een nieuwe Alfa Romeo Spider die wordt ontwikkeld in samenwerking met Mazda die tegelijkertijd met een nieuwe MX-5 komt. Als we dan even verder dromen: zou het niet fantastisch zijn al Fiat weer nieuw leven in de 124 Spider kan blazen?

De Fiat 124 Spider was en is een erg geliefde auto. Niet alleen in Europa vond de auto (relatief) gretig aftrek, ook in Amerika sloeg de 124 Spider goed aan. Dat laatste blijkt alleen al uit het huidige aanbod van 124 Spiders in Nederland die bijna allemaal uit Amerika afkomstig zijn. Duidelijk te herkennen aan de dikke bumpers en reflectoren op voor- en achterschermen.

De laatste tweezits cabriolet van het merk was de Fiat barchetta. Wederom een flink succes en nog altijd een erg leuke auto om te zien en om te rijden. Helaas viel zo’n 8 jaar geleden het doek voor deze fraai gelijnde cabriolet. Een opvolger kwam niet. Begin deze week ging als een flinke olievlek het nieuws rond dat Fiat en Mazda samen een roadster gaan maken. Een eigen koets, een eigen krachtbron, een gedeeld platform en ophanging. Kortom: het beste van twee werelden als je het ons vraagt. Denken we even verder dan kunnen we niet anders dan aan een derde mogelijkheid denken, naast de Alfa Romeo Spider en Mazda MX-5: de terugkeer van de Fiat 124 Spider! Met een onderstel dat geschikt is voor een compacte cabriolet en met legio aan motoren in het schap zou het ons prachtig lijken dat er een nieuwe 124 Spider komt. Nogmaals: er wordt nergens over gesproken maar dromen mag toch?

Afbeelding: Autobild.de

You may also like

Leave a comment