Primeur: Nederland krijgt weer Fiat 500 diesel!

fiat-500-Color-Therapy-1

Eindelijk! In Nederland komt er begin volgend jaar weer een dieselversie van de Fiat 500! De 1.3 MultiJet 16v verdween een tijd geleden uit de prijslijsten, maar staat al weer te popelen om terug te komen. Gunstig voor de zakelijke markt en voor particulieren die veel kilometers maken en toch een hippe 500 willen.

Door de ‘opvallende’ regelgeving omtrend Co2 in Nederland was het voor Fiat Nederland enkele jaren geleden niet meer te doen om de 1.3 diesel voor een concurrerende prijs in de markt te zetten. Nu Fiat de diesel wederom schoner aan het maken is zal deze volgend jaar weer leverbaar worden voor een prijs die zakelijk en particulier aantrekkelijk is. Hoogstwaarschijnlijk horen hier ook alle andere voordelen (BPM, MRB en bijtelling) bij.

[nggallery id=38]

Prijzen en het vermogen van de 1.3 MultiJet 16v laten nog even op zich wachten, maar we zullen er snel bij zijn zodra deze informatie bekend is. De zelfontbrander paste door zijn lekkere vermogen (of het nu de 85 of 95 pk wordt) en dito koppel uitstekend bij de 500. We kunnen dan ook bijna niet wachten op het nieuwe zuinigheidswonder.

You may also like

2 comments

  • Mark 21 december, 2012   Reply →

    88 gram in de Mito, dan moet de 500 nog lager kunnen. 83 net zoals Clio? Nog lager? Stiekem heel benieuwd ook al blijft de benzineversie door de meeste interessanter.

  • HZW 24 december, 2012   Reply →

    Zou dat kunnen beteken dat hij ook verkrijgbaar gaat worden in de nieuwe Panda. ?

Leave a comment