10 – 14 april: Techno Classica Essen

rueckblick01

De Techno Classica staat altijd al hoog op ons leukste-evenementen-lijstje, maar dit jaar belooft het nog een groter feest worden omdat deze toonaangevende beurs 25 jaar bestaat. Net als vorig jaar zal er ook in 2013 weer een gigantische hoeveelheid auto’s te zien zien, reken in alle hallen en op het buitenterrein op ruim 2.500 klassiekers en youngtimers. Juist ja, vijfentwintighonderd!

Net als voorgaande jaren zal Alfa Romeo, net al veel andere merken, weer een fabrieksstand inrichten met fraaie klassiekers uit de eigen collectie. Ditmaal zal ook de Alfa Romeo 4C te zien zijn in Essen! Jawel, de nieuwe compacte sportwagen staat begin april op voor sommigen amper een uur rijden van de Nederlands-Duitse grens. Mocht Genève dus te ver zijn, dan kun je een maandje later in Duitsland terecht.

rueckblick_031

Naast een zeer ruim aanbod van klassiekers zijn er ook nog zo’n 200 clubs te vinden en staan er op het buitenterrein particulieren en kleinere handelaren die van hun vierwieler af willen. Binnen overheersen de auto’s waar een riant budget voor nodig is (variërend van ‘daar kun je ook nieuwe Fiat 500 voor kopen’ tot ‘daar moeten we eerst onze drie huizen voor verkopen’). Buiten zijn nog geregeld koopjes te vinden al zul je dan niet moeten wachten tot de zondag, want de echt prettig geprijsde aanbiedingen zijn vaak de eerste dag al weg. .

rueckblick43

Techno Classica dus, van 10 t/m 14 april, waarbij de eerste dag is bedoeld als preview-, pers- en vakdag. Op die woensdag kun je terecht van 14.00 tot 20.00 uur. Op de overige dagen zijn de deuren vanaf 9.00 open en word je geacht om 18.00 uur weer buiten te zijn (vrijdag 19.00 uur).

rueckblick_033

Tickets zijn het voordeligst in de voorverkoop. Voor de woensdag kost een kaartje dan € 40, voor de resterende dagen € 22. Een gezinsticket (2 volw. 2 kinderen) heb je voor € 55. Voor scholieren, studenten e.d. gelden speciale tarieven. Zie hiervoor www.siha.de (Besucherservice, Tickets). Koop je je kaartje aan de kassa, ben je duurder uit (bijv. dagkaart € 25) en moet je in de rij staan. Op de website vind je ook alle route-informatie.

Meer informatie: www.siha.de