1000pk Fiat Multipla op komst!

Dat we een zwak hebben voor de Fiat Multipla mag geen verrassing meer zijn voor vaste bezoekers van CorsaItalia. Recent verliet de laatste (natuurlijk een serie 1) de redactie maar dat wil niet zeggen dat we iedere keer glimlachen bij het zien van een ‘Pla’. Project 1000tipla van de Franse Youtubers van Vilebrequin zorgt ook voor zo’n glimlach.

Een glimlach die net zo breed is als deze Multipla, wat een project! De Fransmannen toveren de Multipla om tot keiharde racer met 1000 pk. Ooit schreven we er al over maar het lijkt nu toch echt te gaan gebeuren. Aan de kooi te zien is het geen ‘half werk’ en ook de voorwielophanging en wielen lijken aan te geven dat het om een hele serieuze klus gaat. Als we in de video kijken wat er allemaal verder geparkeerd staat dan gokken we dat er een Japanse motor uit het schap wordt getrokken. In de video is ook te zien dat de Multipla achterwielaandrijving gaat krijgen. We houden je natuurlijk op de hoogte van het project.

Het stuur dat in de Multipla schijnt ongeveer € 8.000 te kosten en is daarmee duurder dan welke Multipla dan ook. Althans, van dit model dan, de klassieke Multipla vertegenwoordigt inmiddels een behoorlijke waarde.

Wij gaan het project met plezier volgen, ook al moeten we daarvoor naar de Franse taal luisteren. Je kunt niet alles hebben.