155 liefhebber? Opgelet, deze wil je!

Smakelijke Alfa Romeo 155 te koop met heerlijke aanpassingen

De 155 was een behoorlijk succes, ondanks dat hij niet bij iedereen de handen op elkaar kreeg. Zijn voorganger is namelijk de legendarische Alfa Romeo 75, de laatste ‘normale’ achterwielaangedreven auto van het merk. Ben jij, net als wij ook helemaal weg van het model? Sla dan nu toe, één van de lekkerste 155’s die we kennen staat te koop.

Ondergetekende had er eens eentje. Een Blu Nord 1.8 T-Spark Sport, voortreffelijk veel lol mee gehad en het lijnenspel is nog altijd wonderschoon, als je het mij vraagt. Het mag dan een voorwielaandrijver zijn, de 155 zorgt qua rijplezier voor een grijs op het gezicht, ook al heb je een doodnormale 1.6 T-Spark onder de motorkap liggen. Een aantal jaar geleden leverde zoeken op marktplaats altijd wel enkele exemplaren op, al dan niet in fabuleuze staat. Het werden er steeds minder en plots waren het er geen meer.

De 155’s die je tegenwoordig nog aangeboden ziet worden zijn vrijwel altijd auto’s van liefhebbers die al het nodige aan achterstallig onderhoud achter de kiezen hebben en die vaak al gerepareerd of gerestaureerd zijn, helemaal roestvrij zijn ze namelijk niet, de heerlijke hoekige sedans. Overigens was het bij de 155 helemaal niet zo ernstig qua roest, de bodem en achterschermen weten echter wel hoe het moet.

Vandaag kwam deze 155 op ons netvlies en spontaan werden alle laadjes en oude sokken geïnspecteerd of er her en der nog wat briefgeld te vinden was. Het leverde wat op, maar niet wat nodig is om deze schitterende rode 2.0 T-Spark 16v Widebody in bezit te krijgen. Het prachtige exemplaar staat te koop bij de experts/liefhebbers/specialisten (iets doorhalen is niet van toepassing) van dit model, H&S Corse. Het bedrijf dat dagelijks bezig is met het sneller en beter maken van Alfa Romeo’s heeft een zwak voor de 155, dat blijkt alleen al uit het feit dat zowel Serge van Os als Lindsay Flokstra met deze modellen de circuits onveilig maken.

Wellicht scroll je gelijk door naar beneden voor de prijs maar dat is helemaal niet nodig. Het is namelijk nog wel eens het geval dat een prijs een soort domper op de feestvreugde is maar in dit geval lijkt de prijs verdomd realistisch en interessant: € 8.950. Wat je daarvoor krijgt? We sommen het graag even voor je op.

Datum eerste toelating: 23-06-1995
Kilometerstand: 171.982 km
APK tot: nieuwe APK bij verkoop
Transmissie: Handgeschakeld
Wegliggingset
Nieuwe Madeno uitlaat systeem
Nieuwe BMC inleg filter
Nieuwe Brembo 4 zuiger remklauwen met floating discs
Nieuwe Abarth 500 Esseesse velgen 17”
Nieuwe banden
Smetteloos Q4 interieur
Momo Sport stuur
Veerpootbrug
Elektrische ramen voor
Squadra chip
Taxatie rapport aanwezig
2 sleutels + afstandsbediening
Onderhoud: Nieuwe koppelingskit
Complete distributie
Nieuwe bougies
Nieuwe draagarmen
Nieuwe wiellagers
Nieuwe drijfstanglagers
Nieuwe remblokken rondom
Nieuwe remleidingen
Nieuwe emblemen

Interesse? Dan kijk je even op hs-corse.nl of mail met info@hs-corse.nl.