24 oktober: PISTA Trackday 2019 in Assen

Een hele middag met je Italiaanse auto rijden op het Circuit van Assen? Dat kan! Op 24 oktober organiseren Bella Macchina en CorsaItalia een heuse Trackday in Drenthe. Samen met alleen maar Italiaanse auto’s volgens het Open Pitlane principe. Geen sessies van 20 minuten maar rijden wanneer jij dat wilt! Of je nou een raceauto hebt of je Abarth 500 eens echt wilt uitproberen! Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Jan Nijland van Bella Macchina in Deventer zei het enkele jaren geleden al, toen CorsaItalia een eerste artikel over trackdays schreef: ‘Wat zou het toch leuk zijn als we met allemaal Italianen om ons heen reden, in plaats van 30 BMW’s en een verdwaalde Alfa 75′. De gedachte kwam nog geregeld voorbij en sinds we zelf met een auto bezig waren, begon dat nog eens extra te kriebelen. Samen met Bella Macchina en TT Circuit Assen hebben we de handen ineen geslagen en gaan we een eerste trackday voor alleen Italiaanse auto’s organiseren: Pista!

Inschrijven kan hier: www.pistatrackday.nl

Op donderdag 24 oktober ben je van harte welkom op het TT-Circuit Assen. Je bent welkom met iedere Italiaanse auto, van klassieke Alfa Romeo Giulia met kenteken, tot race-Maserati met kooi, slicks en alles wat je maar wilt. Hoe diverser het veld, hoe leuker. Even voor de duidelijkheid: er wordt sportief gereden, het is geen middag om eens lekker te kijken hoe het is om met 80 km/u over een circuit te toeren.

Het (voorlopige) programma start om 10.00 uur, waarbij we natuurlijk met koffie beginnen en er tijd is om elkaars auto’s te bekijken, bij te praten met bekenden en er is een technische keuring en briefing voor de deelnemers. Rond 12.00 uur is er gelegenheid om te lunchen, vanaf 12.30 is het vervolgens ‘open pitlane’ tot 16.30 uur. Vanaf dat moment kun je vrij de baan op om zoveel te rijden als je wilt. Aanwezig zijn baanmarshalls, een sleepauto, ambulance en genoeg personeel om je de weg te wijzen tijdens deze dag.
Kosten voor deze dag zijn € 300, inclusief koffie. Je dient je van te voren te hebben opgegeven en betaald te hebben, dit kan niet meer op de dag zelf. Alleen even komen kijken behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, zeker weten dat je de smaak te pakken krijgt en de volgende keer zelf wil meedoen.