296 pk voor de Alfa Romeo 4C 'instapper'

110830_ar_4cconcept_03

Na talloze foto’s van ingepakte 4C’s zoals hier, hier en hier, is het nu weer even tijd voor wat cijfertjes. De Alfa Romeo 4C zal vermoedelijk nog sterker worden dan we al dachten, met een ‘instapper’ die een vermogen heeft van 296 pk. Juist ja, bijna 300 pk op een drooggewicht van 850 kilogram.

Alfa Romeo gaf even geleden zelf al de nodige gegevens prijs en sprak op de eigen website over een vermogen van meer dan 200 pk. Die belofte lijkt het Milanese merk ruimschoots waar te gaan maken want het Britse AutoCar heeft te kennen gegeven dat er een slordige 296 pk voor handen zal zijn. Er komt ook een extra rappe variant die wellicht hier gespot is. De naam van deze 4C-op-anabolen is nog niet bekend maar we hebben de indruk dat het hierbij maar om drie potentiële namen kan gaan: GTA, QV en Veloce, de naam die sinds vorige week dienst doet op een sportief aangeklede Giulietta en waarmee de historische benaming voor het eerst sinds jaren weer onder een laag stof vandaan is getrokken.

Aangezien van dit topmodel nog geen gegevens bekend zijn, beperken we ons even tot de ‘normale’ 4C. Deze zal uitgerust worden met een nieuwe versie van de TCT-versnellingsbak. De prestaties had Alfa Romeo ons zelf al gegeven en lijken nog steeds actueel, wel nieuw is het koppel van 340 Nm. De sprint naar de honderd wordt verslonden in amper 5 seconden en de top zal meer dan 250 km/u bedragen.

Prijzen? Dat blijft nog even gissen, er gaan geluiden rond van € 55.000 in Italië, maar zeker is dat allerminst. Met een prijskaartje van die strekking lijkt het ons dat de maximale productie van 2.500 exemplaren per jaar best te verkopen is. Over een ruim een maand weten we alles, dan wordt de Lotus Elise-killer namelijk gepresenteerd op de Autosalon van Genève.