60 jaar Fiat 500 gevierd met speciale ‘500 Anniversario’

Op 4 juli bestaat de 500 exact zestig jaar. Reden voor Fiat om met een speciale uitvoering van het model te komen, de 500 Anniversario. Aanstaande maandag en dinsdag gaan we hem in levenden lijve bewonderen, dan zijn we te gast bij de 500-verjaardag in Turijn. De Anniversario is een knipoog naar het verleden met stijlvolle klassieke kleuren, retro-wielen en meer details die zijn geïnspireerd op andere tijden.

We gaan ons er niet eens aan wagen om alle speciale edities van de 500 op te noemen maar het zijn er inmiddels heel wat. De één is nog leuker dan de ander, waarbij er ook een aantal ‘specials’ zijn die niet heel veel hebzucht opwekken. Dat is met deze 500 Anniversario wel anders: de combinatie van uitvoering en kleur maakt ons bijzonder vrolijk!

Op 4 juli 1957 presenteerde Fiat in Turijn zijn ‘grote kleine’ auto: de 500. Het model maakte Italië mobiel en was ook internationaal een succes. In 2007 bracht Fiat zijn opvolger op de markt die in 2015 werd opgefrist. Dit jaar is de mijlpaal bereikt van twee miljoen verkochte exemplaren. De 500 Anniversario, met unieke details die op een eigentijdse manier verwijzen naar het icoon uit ’57, is een cadeau van Fiat aan alle fans. Mede daarom krijgen ‘private leasers’ een brandstoftegoed van € 500. Deze bewuste uitvoering is natuurlijk ook te rijden met Private Lease, dan kost deze € 60 per week.

Fiat presenteerde kort geleden al een speciale uitvoering, de 500-60th. De Anniversario is echter meer voor het grote publiek bedoeld. Qua kleuren heb je geen dagen nodig om te kiezen, er zijn er twee beschikbaar. Als eerste het prachtige Sicilia Orange (in Italië het meer tot de verbeelding sprekende Arancio Sicilia) en als alternatief Riviera Green (Verde Riviera). Verder zijn de chromen accenten op motorkap en spiegelkappen, de historische Fiat-logo’s en 16-inch lichtmetalen velgen in vintage stijl een vette knipoog naar de oer-500. Fiat biedt als alternatief velgen aan die doen denken aan klassieke spaakwielen. Op de achterzijde is cursief ‘Anniversario’ aangebracht.

Binnenin is de ambiance van de jaren ’60 en ‘Dolce Vita’ doorgevoerd: nieuwe stoelen voorzien van stoffen bekleding met horizontaal streepjesmotief. Het dashboard, biesjes en gestikte 500-logo’s op de stoelen komen overeen met de gekozen exterieurkleur. Volledig historisch verantwoord en innovatief tegelijkertijd is de TwinAir Turbo-tweecilinder met 80 pk die desgewenst combineert kan worden met een handbak of Dualogic gerobotiseerde automaat. Modern is bovendien het 7″ Uconnect-infotainmentsysteem dat tot de standaarduitrusting behoort.

De Fiat 500 Anniversari is vanaf nu te bestellen en staat ook vanaf volgende week bij de dealers. De dichte Anniversario TwinAir Turbo 80 is er vanaf € 19.095, voor de 500C Anniversario TwinAir Turbo 80 ben je € 22.095 kwijt. Een dualogic automaat is op beide versies te bestellen en kost € 1.000 meer.

[Best_Wordpress_Gallery id=”70″ gal_title=”Fiat 500 Anniversario”]