8, 9 en 10 februari: Automotoretro Turijn

gianni-agnelli-fiat

Fiat heeft niet lang hoeven nadenken over het thema van de komende editie van Automotoretro in Turijn. Het merk besteedt er uitgebreid aandacht aan Gianni Agnelli, de in 2003 overleden grote man achter Fiat van 1966 tot ongeveer 1996.

Fiat merk pakt flink uit tijdens de 31ste editie van dit evenement dat wordt gehouden in Lingotto Fiere aan de Via Nizza 294. Liefhebbers van het merk zullen wellicht al vermoeden dat dit de hallen naast de oude fabriek van Fiat zijn en dat is helemaal correct.

Op het evenement zijn onder meer de nodige auto’s te zien waarmee Agnelli reed. Onder andere een speciaal voor de grote baas gebouwde Fiat 125 (1968) met automatische transmissie en een 1600 cc motorblok. Deze blauwe sedan met blauw interieur (zie foto boven) zal te zien zijn naast een Fiat Panda Rock Moretti die Agnelli gebruikte aan de Costa Azzurra. Tevens staat er een Fiat Marea 2.4 20v (juist, niet de normale 2.0) die ook weer aan een automaat werd gekoppeld. Ook deze auto was van Agnelli zelf.

lancia-thema-limo

Naast de Fiats zijn er ook Lancia’s te vinden zoals de unieke Thema limousine die 30 cm langer is dan een normale berlina en een Kappa die hetzelfde lot onderging. Als derde Lancia staat er een Thema 8.32 SW uit 1988 die tot de collectie van Collezione Storica Lancia behoort.

Fiat meldt ook nog trots dat er bijzondere auto’s te zien zijn op de stand van Automobile Club Torino. Onder andere een bijzonder duo: de Lancia ECV1 (1986) en ECV2 (1987), twee concepten die niet verder kwamen dan het experimentele stadium.autowp.ru_lancia_ecv_2_1

Automotoretro Torino begint vrijdag 8 februari en duurt tot en met zondag 10 februari. De Lingotto Fiere is te vinden aan de Via Nizza, 294, 10126 Torino. Meer informatie op de website: www.automotoretro.it.