90's tuning: Giannini Fiat Uno Turbo Torino

fiat-uno-turbo-giannini-torino-01

Heb je het tegenwoordig over ’tuning’ dan gaat het vaak om motorische aanpassingen, een beter onderstel, krachtiger remmerij en een set andere wielen. In de jaren ’90 waren dergelijke zaken ook aan de orde, maar destijds kwam er nog een ’tak van sport’ bij: het aanpassen van de carrosserie, in meer óf mindere mate functioneel.

fiat-uno-turbo-giannini-torino-03Giannini, het meest bekend uit de tijd van de klassieke Fiat 500’s, wist ook in de jaren ’90 nog van wanten en besloot de Fiat Uno Turbo i.e. eens flink onder handen te nemen. Het eerste wat opvalt is natuurlijk de heftig aangepaste carrosserie. Met andere bumpers, bredere voor- en achterschermen, een kofferklep met geïntegreerde spoiler en flinke sideskirts is het duidelijk dat Giannini ook in deze jaren niet van het ‘even snel afraffelen’ was.
De complete carrosserie werd aangepast waarbij de motorkap en het dak praktisch de enige delen zijn die ongemoeid zijn gelaten. Rechts is duidelijk te zien hoeveel breder de Giannini Torino is geworden.fiat-uno-turbo-giannini-torino-02

fiat-uno-turbo-giannini-torino-05 fiat-uno-turbo-giannini-torino-04Giannini zou Giannini niet zijn als het motorblok ook niet flink onder handen werd genomen. De 1.372 cc metende vierpitter bleef, maar het vermogen werd opgeschroefd van 118 pk tot maar liefst 148 pk! Ook het koppel nam flink toe: de originele 161 Nm nam toe tot 216 Nm.
15″ wielen met banden in de maat 195/50-15 moesten zorgen voor een betere wegligging, in combinatie met een lager onderstel. Ondertussen werd het interieur deels gestript en werden er twee prachtige Sparco kuipstoelen gemonteerd. Vanuit die kuipjes had je zicht op een fraai sportstuur van het eigen merk en zwarte sportpedalen. Achterin was er ineens genoeg ruimte om allerlei spullen te verhuizen, want de achterbank ging richting sloop. Mede hierdoor werd de Uno een flinke hoeveelheid lichter: in plaats van de originele 925 kg woog het Italiaantje nu nog maar 770 kilogram. Het laat zich raden dat de topsnelheid er flink op vooruit ging, deze bedroeg 220 kilometer per uur.
Een originele Fiat Uno Turbo is al zeldzaam aan het worden, de Giannini Torino is helemaal bijzonder, er is slechts een handjevol van deze auto’s gebouwd.