Abarth 124 GT op de autosalon van Genève 2018

Donderdag 8 maart openen de deuren van de Autosalon van Genève. Abarth zal de show stelen met de Abarth 124 GT, een speciale versie met lichtgewicht hardtop van koolstofvezel. Geen stalen klapdak dus maar een dak om de minder zonnige maanden goed door te komen en de Abarth een coupé-achtige uitstraling te geven.

We hadden het vermoeden dat het zou gaan om een soort CC-dak dat op te vouwen was maar Abarth heeft gekozen voor een slechts 16 kilogram wegende hardtop die in enkele eenvoudige stappen de (de)monteren is. Eronder blijft dan gewoon het stoffen dak zitten zodat je ook kunt genieten van cabrio-rijden. De auto in Genève is verpakt in een exclusieve outfit in de kleur Grigio Alpi Orientali. De getoonde 124 is uitgerust met 17″ OZ Ultra-Light wielen, die drie kilo minder wegen dan de standaard wielen van de Abarth 124 Spider. De GT lijkt er zo mee deel te kunnen aan een rally-proef, net als de Abarth 124 R-GT rally-auto.

De hardtop is aan de binnenzijde gevoerd en heeft een grote achterruit met verwarming. Optioneel is ook een achterspoiler te bestellen. Motorisch is het recept bekend, onder de lange motorkap ligt de 170 pk sterke 1.4 MultiAir met 250 Nm koppel. Daarmee raast de Abarth in 6,8 seconden naar de 100 en is de topsnelheid met 232 km/u niet mis.