Abarth 124 Spider is er vanaf € 45.495

160301_Abarth_124_spider_01

Na het vele jaren met één model te hebben moeten doen is Abarth in blijde verwachting van een nieuwe telg: de 124 Spider. Waar de Fiat 124 Spider al garant staat voor veel rijplezier, is dat bij de Abarth nog eens extra aangescherpt. Uiteraard hangt hier wel een steviger prijskaartje aan: de Abarth 124 Spider is er vanaf goed 45 mille.

Met 170 pk is de door de Schorpioen gebeten 124 Spider 30 pk krachtiger dan de normale Fiat 124 Spider. Bovendien is de Abarth uitgerust met een mechanisch sperdifferentieel. Met het geringe gewicht van 1.060 kg moet de Abarth dus in staat zijn om sportieve prestaties te leveren. De sprint naar de honderd gebeurt in minder dan 7 seconden (6,8) en de topsnelheid zal boven de 220 km/u liggen.

De Abarth beschikt standaard over 17″ lichtmetaal en natuurlijk de speciale carrosseriedelen. Brembo verzorgt de remmerij en Bilstein is betrokken bij het project voor de schokdempers. Standaard is ook het Record Monza uitlaatsysteem, iets dat bij de 500-serie is voorbehouden aan de speciale series (en optioneel te bestellen is op de ‘gewone’ Abarth 500). De verwarmbare alcantara sportstoelen laten de inzittenden niet los en aluminium pedalen en een korte versnellingspook zijn ook standaard aanwezig voor het nodige sportieve plezier. Ook aan luxe is gedacht: airconditioning en cruise control zijn standaard.

De stickers op de motorkap en kofferklep zorgden voor nog al wat reacties op onze Facebook-pagina. De één vindt het schitterend, de ander ziet het duidelijk liever zonder. Goed nieuws voor beide partijen: de matzwarte motorkap en kofferklep zijn een gratis optie!

De koper kan kiezen voor een handgeschakelde zesversnellingsbak of voor de automatische DCT-transmissie. Welke variant je ook kiest: iedere Abarth 124 Spider is voorzien van een metalen plaatje met het productienummer. Vanaf eind oktober staat de Abarth 124 Spider bij de dealers voor een bedrag dat begint bij € 45.495. Je wilt DCT? Dan start het plezier bij € 47.495.