Abarth 500X en 124 Spider in aantocht?

abarth-500x-00

Een ruim half jaar geleden werd er al eens voorzichtig over gefluisterd maar met deze foto’s lijkt het er toch op dat het er echt van gaat komen: een Abarth 500X. De carrosserie laat nog weinig spannends zien dat we niet kennen, de wielen en remmen verraden echter een hoop.

Ja hoor, we weten dat het geen Abarth-wielen zijn maar een set lichtmetaal dat uit de schappen van Alfa Romeo komt. 18″ meten ze en dat is niet eens een maatje groter dan wat er leverbaar is op de Fiat 500X. Het lijkt er op dat de normale 18″ wielen door de vormgeving niet genoeg ruimte bieden aan de flinke remmerij die op deze Fiat 500X gemonteerd is. Zo passen ook niet alle 17″ en 18″ wielen op een Alfa Romeo Giulietta met de grote (vaak optionele) remmen.

abarth-500x-01

Op onderstaande foto’s laten duidelijk te zien dat dit niet de remklauwen van een normale variant zijn. De close-up actiefoto van het wiel er onder is door ons gemaakt en is de remmerij van een sterke dieselversie met 18″ wielen, duidelijk van een ander kaliber dan het exemplaar dat hier in de sneeuw getest wordt.

abarth-500x-02

IMG_4469

Of en wanneer de Abarth 500X definitief komt is nog even een vraag, officieel wordt er nog niets over gemeld.

Via Blogo.it.

Abarth 124 Spider
Ondertussen is ook de Fiat 124 Spider bijna toe aan de marktintroductie. Ook van de 124 komt een extra gepeperde variant en het kan maar zo zijn dat die op de foto hieronder zichtbaar is. Donkere koplampen, iets andere skirts dan bij de Fiat-versie en een vreemde bolle vorm op de motorkap die zou kunnen duiden op een air-intake. Of het is compleet nep, dat kan natuurlijk ook.

abarth-124-spider-2016