Abarth 595: nieuwe kleuren en regelbare Record Monza

Mocht je tot nu toe geen Abarth 595 gekocht hebben omdat je alleen een gifgroene wil dan hebben we goed nieuws: vanaf nu kun je Verde Adrenalina aanvinken en dat is groen in het kwadraat! Een wat minder opvallende tint is het matte Grigio Asfalto, dat doet denken aan de tint van de Abarth Biposto.

Beide kleuren kunnen onze goedkeuring verdragen, het groen moet waanzinnig lekker knallen tussen het saai-gekleurde spul dat je op de Nederlandse wegen ziet rijden. De grijstint moeten we eerst even in het echt zien om te oordelen hoe donker of licht deze is maar de indruk zo op de foto’s is lekker.

Tegelijkertijd introduceert Abarth ook een instelbare versie van het Record Monza uitlaatsysteem. Voorheen werd je iedere meter getrakteerd op een waanzinnig lekker en heftig uitlaatgeluid, vanaf nu is het een stuk minder aanwezig als je de sportstand uitschakelt. Een klep zorgt er voor dat er minder geluid waarneembaar is en ook de uitstoot is in die modus een stukje minder, in verband met de Euro 6D emissienorm.