Abarth 695 fuoriserie in detail

abarth-695-fuori-serie

We hadden het er al over in ons bericht over de Autosalon van Genève maar Abarth heeft nu ook officiële foto’s vrijgegeven van de vier auto’s die op de Zwitserse autoshow te zien zullen zijn. Met de Black Diamond, Hype, Scorpione en Record laat Abarth een flinke diversiteit zien van wat er te verwachten valt van het fuoriserie label.

Onder het korte motorkapje van de 695’s ligt de 180 pk sterke 1.4 T-Jet Turbo 16v die zijn maximale vermogen afgeeft bij 5.500 tpm. De verzetten worden via de Abarth Competizione versnellingsbak, de MTA-transmissie dus die we kennen van de Abarth 500C dus. Deze schijnt wel sportiever te zijn afgesteld in de fuoriserie modellen.

Onder alle uitvoeringen van de fuoriserie zijn 17″ wielen te vinden, die ruimte bieden aan flinke 305 mm Brembo stop-ijzers. Koni mocht zich bemoeien met de rijeigenschappen en zodoende zijn er standaard FSD-schokbrekers te vinden. Het Record Monza uitlaatsysteem zorgt voor een heerlijk uitlaatgeluid. Even genoeg van het uitlaatgeronk? Dan kan er geluisterd worden naar het JBL® Sound System met negen speakers, een achtkanaals versterker en meer dan 400 Watt aan totaal vermogen.

Een rap stickertje op de motorkap of dak? Nee, alle uitvoeringen zijn met de hand gespoten en dus niet voorzien van plakwerk. De reeks wordt opgehangen aan twee richtingen, de New Heritage en New Wave. Die eerste is een herinnering aan het verleden met bijvoorbeeld de 695 Record als goed voorbeeld. Die tweede serie is een lijn met prachtig aangeklede modellen die helemaal ‘van nu’ zijn.

[nggallery id=137]

Abarth 695 ‘Record’
De Record kenmerkt zich door een mooie matgrijze lak met rode details en is geïnspireerd op de Abarth 750 Record Bertone uit 1956. Deze recordauto wist 10 records op naam te zetten, waaronder het ’72 uur record’ waarbij er in genoemde tijd 10.125 km werd afgelegd. De wielen zijn matzwart uitgevoerd en het interieur heeft dezelfde kleurstelling als de buitenkant. De grote achterspoiler was je vast al opgevallen.

Abarth 695 ‘Scorpione’
De zwarte ‘Scorpione’ is meteen te herkennen aan de glanzende lak met matte details, zoals de motorkap. Voor de Scorpione is er met een scheef oog gekeken naar de Autobianchi A112 Abarth die ook vaak voorzien was van matte motorkap. De auto op de autosalon is gebaseerd op een ‘C’ en is dus de open variant.

Abarth 695 ‘Hype’
Compleet iets anders is de Hype. Deze bicolore 695 is bedoeld voor jonge rijders die graag willen opvallen en iets anders willen dan het gebruikelijk. Met matgrijs en groen (ook mat) moet dat ongetwijfeld lukken. Dezelfde kleurencombinatie is ook binnen te vinden.

Abarth 695 ‘Black Diamond’
De meest chique ogende 695 tot dusver is de Black Diamond. Abarth denkt er vooral vrouwelijke bezoekers mee de stand op te trekken, al zal de stoere Abarth ook best voor wat enthousiasme van het andere geslacht kunnen rekenen. Uitgevoerd in twee kleuren, Record Grey en Scorpione Black, met het nodige chroom en met magnesium gekleurde wielen, is het een plaatje. Het interieur doet ons denken aan dat van de Edizione Maserati. De Black Diamond heeft als enige niet die heerlijke Sabelt sportstoelen. Die vinden vrouwen vermoedelijk niet handig met instappen.