Abarth 695 Rivale: feest ter ere van 175 jaar Riva

Vorig jaar rond deze tijd waren we in Italië voor de presentatie van de Fiat 500 Riva. Het resultaat van een samenwerking tussen twee iconische merken. Nu, een jaar later, slaan de fabrikanten voor de tweede keer de handen in één. Het resultaat? De Abarth 695 Rivale!

Wie kon in 1842 weten dat Riva 175 jaar later de handen in één zou slaan met Abarth, een merk dat zelfs 100 jaar later nog niet zou bestaan. Toch zagen zowel Fiat (nou ja, Abarth dan) als Riva het helemaal voor zich om een jaar na de Fiat 500 Riva wederom de handen ineen te slaan.

Na de wat klassieker aandoende Fiat hebben de twee grootheden er bij de nieuweling voor gekozen een wat modernere aanpak te kiezen, geheel aansluitend bij de meest recente Riva, de 56 Rivale. Daarmee is ook gelijk de naam verklaard. Net als de 56 Rivale is de Abarth in bicolore-kleurstelling uitgevoerd. De bovenzijde is Riva Blu Sera (net als de Fiat 500 Riva), de onderzijde Riva Shark Grey, net als de boot. De twee lakkleuren worden gescheiden door twee dunne lijntjes, uiteraard in de typische aquamarina-tint van Riva. De Rivale is uitgerust met 17″ Supersport wielen, erachter zijn de bekende flinke Brembo’s te vinden. Net als de Abarth 695 XSR Yamaha is ook de Rivale voorzien van een Akrapović uitlaatsysteem. Het moet er voor zorgen dat de 180 pk’s makkelijk de uitweg weten te vinden zodat het vermogen optimaal kan worden omgezet in tempo. Dat lukt aardig, de acceleratie van 0-100 duurt slechts 6,7 seconden en het versnellen houdt pas op bij 225 km/u.

Binnenin is er gekozen voor een mix van sportiviteit en luxe. Donkerblauw leder en een hoop carbon maken het tot een exclusief feestje, samen met de houten dashboard-inleg oogt het weer helemaal ‘Riva’. Een carbon inleg voor het dashboard behoort ook tot de mogelijkheden maar gezien de samenwerking zouden wij voor mahonie gaan. Niet alleen vanwege het paneel, het koepeltje boven de teller en de bovenkant van het stuur zijn dan ook met blauw leder bekleed.

Abarth 695 Rivale 175 Anniversary
Als de Abarth 695 Rivale nog niet exclusief genoeg is dan kies je voor de Abarth 695 Rivale 175 Anniversary. Een gelimiteerde versie van de Rivale waarvan er 175 dichte en 175 C’s worden gemaakt. De lederen bekleding is bij de 175 Anniversary met de hand gestikt en is niet volledig blauw maar blauw met zwart. Ook is het op het carbon dashboardpaneel een speciaal logo te vinden en uiteraard is er een plaatje gemonteerd met het nummer. Tevens komt deze versie op speciale wielen.

[Best_Wordpress_Gallery id=”67″ gal_title=”Abarth 695 Rivale”]