Abarth ook in 2020 actief in rally en F4

Succesvol jaar wordt op vergelijkbare wijze voortgezet

Ook komend jaar zal de Abarth 124 rally te zien zijn in diverse rallykampioenschappen, met deelname aan de ERC als hoogtepunt. Naast de inzet op het ruwe terrein zal het merk ook weer optreden als motorleverancier in de Duitse en Italiaanse F4-kampioenschappen.

Hoewel de reguliere Abarth 124 niet meer geproduceerd wordt, zal de ‘Spider’ in rally-uitdossing na honderd zeges in maar liefst zestien nationale kampioenschappen ook in 2020 schitteren in de R-GT categorie. Waar de afgelopen jaren weinig concurrentie van andere merken kwam, staan verschillende modellen van opponenten klaar om de strijd met de 124 gedurende het volgende seizoen aan te gaan. Net als in 2019 wordt deelgenomen aan het ERC, het European Rally Championship. Onderdeel van dit prestigieuze kampioenschap is de Abarth Rally Cup, waarin de 124’s onderling de strijd aangaan in zes (asfalt)rally’s. Abarth biedt de deelnemende privéteams een uitgebreide ondersteuning met onderdelenvoorziening, technische bijstand, inzet van ingenieurs en techneuten en een professionele hospitality. Er wordt bovendien serieus prijzengeld uitgedeeld in de cup: de winnaar van iedere race gaat naar huis met € 12.000 voor de winnaar, € 10.000 voor de nummer twee en €8.000 voor de derde equipe. Wie met de eindzege aan de haal gaat ziet nog eens € 30.000 op zijn bankrekening bijgeschreven worden.

Ook het engagement in de Formule 4 krijgt een vervolg. De instapklasse van de eenzitterracerij kent standaardmotoren die van land tot land verschillen. In Duitsland en Italië zal ook in 2020 gereden worden met Abarth-motoren, die achterin eveneens uit Italië afkomstige Tatuus-chassis worden gemonteerd. In beide kampioenschappen brullen de 160 pk sterke T-Jet motorentijden bij zeven evenementen, waarin steeds drie races verreden worden.