Abarth-versie van Fiat 124 Spider komt

fiat-124-spider_4

Fiat heeft vandaag de 124 Spider gepresenteerd. Met 140 pk, zo’n 1.100 kilogram en achterwielaandrijving is het een auto die een breed publiek zal gaan aanspreken. Toch zullen er veel mensen zijn die na de berichten maar over één uitvoering kunnen dromen: de Abarth!

Goed nieuws, de Abarth-variant van de 124 Spider komt. Fiat heeft op dit moment natuurlijk meer belang bij de gewone Spider, aangezien dit de auto is die voor de aantallen moet gaan zorgen. Verwacht wordt dat de Abarth over een jaar gepresenteerd zal worden.

Over de motorisering wordt nog gespeculeerd, Fiat heeft daarover nog niets losgelaten. Feit is wel dat met de 1.4 MultiAir het verschil wellicht niet groot genoeg zal zijn. Bij de Abarth 695 Biposto weten de Italianen 190 pk uit het blok te persen, daarmee is het grootste deel van de rek er ook wel uit. Ongetwijfeld is 200 pk ook mogelijk maar dan is het ook wel echt klaar. Een grotere kans is de 1.8 MultiAir die we in de Alfa Romeo’s kennen als 1750 TBi. In de Giulietta QV en 4C goed voor 240 pk. Bij de Abarth zal dit vermogen dan wellicht iets teruggeschroefd worden, vermoedelijk naar een pk of 220.

Dan de naam. Meest logisch zou zijn Abarth 124 Spider, aangezien het dan perfect aansluit bij de overige modellen van Abarth. Echter, met de komst van Officine Abarth Classiche én de Amerikaanse markt waar de schorpioenen de merknaam ‘Abarth’ als toevoeging hebben, zou het ons niets verbazen als de gepeperde 124 Spider door het leven zal gaan als Fiat 124 Spider Abarth.

Bovenstaande afbeelding in het groot? Klik HIER!