Aftellen maar: Alfa Romeo Tonale is onderweg

Als er één terugkerend woord is dat kenmerkend is rond de komst van de Tonale dan is het ‘uitstel’. We hebben het vaker gezien bij Alfa Romeo maar eerlijk is eerlijk: de huidige omstandigheden met Covid-19 en chiptekorten helpen niet mee. Maar nu is het zover: we kunnen aftellen in dagen in plaats van maanden of jaren.

UPDATE: OFFICIEEL GEPRESENTEERD, DE TONALE!

Je moet je afvragen of een auto introduceren in deze tijd wel prettig is voor een autofabrikant. Er worden zeldzaam weinig nieuwe auto’s verkocht, mede veroorzaakt door chiptekorten waardoor de productie van veel merken op z’n gat ligt. Nu een auto introduceren en hem pas over een jaar goed kunnen leveren? Niet ideaal, je ‘momentum’ is dan al redelijk voorbij, je wil na een introductie gewoon zo snel mogelijk auto’s kunnen leveren zodat ze op de weg gezien worden.

Bij de Alfa Romeo Tonale is wat dat betreft een hoop misgegaan: er kwam een fusie met PSA tussendoor, Corona heeft half Italië platgelegd en toen er weer gewerkt kon worden bleken er amper chips te zijn. Verre van ideaal. Maarrrrr… De Tonale is klaar en wordt over enkele weken gepresenteerd in zijn definitieve productiejas. Er wordt gesproken over 8 februari maar we hebben sterk de indruk dat dit nog eerder gaat zijn. Dit naar aanleiding van wat ’tussen de regels door’ feitjes uit Italië. We kunnen er natuurlijk naast zitten maar we hebben het vermoeden dat we over enkele weken de Tonale overal op het internet gaan zien. En heel eerlijk: we kunnen niet wachten. Alles over Tonale lees je hier.

Bron foto: Reddit.