Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Alfa Romeo brengt in samenwerking met Circuit Park Zandvoort de gelimiteerde 4C CPZ Track Edition uit. Met een speciale GPS-gestuurde lap-timer, veel extra koolstofvezel en genummerd certificaat is het de ideale 4C voor eigenaren die graag een Trackday bezoeken.

Dat de 4C speciaal gemaakt is voor mensen die sportief onderweg zijn mag geen verrassing heten. Met zijn koolstofvezel monocoque en aluminium chassis is het een echte sportwagen. Met de toevoegingen van de CPZ Track Edition wordt deze sportiviteit nog eens extra onderstreept.

Een carbon dak (coupé), spiegelkappen, roll-bar (Spider) en een hoop interieurdelen maken deel uit van het pakket, samen met de lichtste wielen uit de 4C-catalogus, vóór 18″ groot en achter 19″. De rode remklauwen steken mooi af tegen de titaniumkleurig gespoten wielen. Aan de zijkant is een carbon luchtinlaat te vinden. Deze is niet bestemd voor de motor of de remmerij, het doel van deze inlaat is het extra koelen van de versnellingsbak. In het interieur een stuur dat bekleed is met leder en alcantara en overal zijn rode stiksels te vinden.

De GPS-gestuurde lap timer noteert en onthoudt rondetijden, positie, afgelegde weg, gereden lijnen, snelheid en acceleratie. Ook herkent deze ‘s-werelds bekendste circuits en is in staat zowel splittijden als voorspellingen van rondetijden te tonen. De lap timer is direct gekoppeld aan de diagnosestekker van de auto en kan zodoende ook onder meer voertuigsnelheid, brandstofniveau en watertemperatuur uitlezen. Alle opgeslagen data is direct in de auto op te vragen, maar gegevens downloaden voor een deskundige analyse is ook mogelijk.

Om de uitvoering extra te benadrukken pronkt een in Alfa Romeo stijl uitgevoerde afbeelding van het CPZ circuit op de voorschermen. Daarnaast ontvangt de gelukkige eigenaar een officieel eigendomscertificaat ondertekend door Bernhard van Oranje, eigenaar van Circuit Park Zandvoort en door Cristiana Alicata, General Manager FCA Netherlands B.V.. Tot slot krijgt de koper een ‘Guida Sportiva’ rijvaardigheidscursus op Circuit Park Zandvoort aangeboden.

De in samenwerking met Circuit Park Zandvoort ontwikkelde 4C CPZ Track Edition wordt in gelimiteerde oplage van 20 exemplaren exclusief in Nederland uitgebracht en is er vanaf € 77.450, de Spider vanaf € 88.350.

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition”]